Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як і де можна знайти запчастини по ВІН-коду для авто?

У кожного водія рано чи пізно виникає необхідність купити запчастини на абсолютно будь-яку марку машини. Зробити це досить легко, оскільки необхідні деталі сьогодні можна придбати в спеціалізованих магазинах, на розборках, а також в Інтернеті. Єдина складність полягає в тому, що потрібно вибрати серед широкого асортименту саме ту деталь, яка ідеально підходить до авто. В цьому випадку для пошуку на сайті https://avto.pro/catalog/ можна використовувати VIN-код.

Що являє собою ВІН-код?

Водіям, які хочуть знайти повністю ідентичні запчастини на свої марки машин, варто спочатку розібратися з зазначеним номером. У перекладі з англійської мови абревіатура означає «ідентифікаційний номер засобу пересування». Особливість цього коду в тому, що він унікальний в своєму роді, тому дає можливість ідентифікувати конкретну модель авто і відповідні до нього запчастини.

Побачити номер можна на наступних деталях:

  1. автомобільних шасі;
  2. нероз'ємних частинах кузова;
  3. спеціальних табличках, прикріплених до авто (шильдики).

Стандартна кількість символів ВІН-коду становить 17. Він містить в собі набір арабських цифр і латинських букв. До складу номера ніколи не входять англійські букви Q і O. Вони дуже схожі один на одного, тому їх легко сплутати.

Яка структура ВІН-коду?

Номер складається з 3 частин, які включають в себе певну кількість символів. VIN-код включає в себе наступні розділи:

  • VIS;
  • WMI;
  • VDS.

Перша частина є унікальною і включає в себе вісім знаків. Половина з них обов'язково повинні бути цифрами. У більшості випадків перші знаки позначають інформацію про завод і рік випуску конкретної машини. Друга частина являє собою спеціальний міжнародний індекс фірми-виробника.

Перший знак дає інформацію про регіон, де був виготовлений транспорт. Другий символ позначає країну, в якій розташований завод. Третій знак - це дані про конкретну марку машини. Третя частина ВІН-коду описує сам автомобіль. З неї можна дізнатися про тип двигуна, моделі, кузові, а також комплектації.

Як і де можна знайти запчастини по ВІН-коду?

Зазначений спосіб пошуку підійде для всіх місць продажу автомобільних запчастин. Але найбільш вигідним рішенням стане пошук деталі в інтернет-магазинах. Так ви зможете здійснити пошук з комфортом і істотно заощадити час.

Досить відкрити сайт конкретного магазину і ввести номер в спеціальну рядок. Практично всі сторінки надають таку можливість. Якщо з пошуком деталі по ВІН-коду виникають труднощі, ви завжди можете розраховувати на допомогу кваліфікованого менеджера-консультанта.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.