Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Довідка про відсутність судимості

Здавалося б, що може бути простіше, ніж отримати довідку про те, що людина не має судимостей? Може десь в іншій країні, але тільки не тут, оскільки на таку банальну процедуру потрібно просто багато часу.

А якщо врахувати ще й той факт, що на роботу без надання такої довідки влаштуватися просто не реально, то просто втратити солідне місце, поки готуватиметься правка в державних структурах.

Хто має право вимагати документу про несудимість?

Найчастіше папір потрібний при влаштуванні працювати в державну установу.

Зазвичай довідку вимагають роботодавці під час влаштування на роботу, але лише у випадках, встановлених Трудовим кодексом України. До таких випадків належать педагогічна діяльність та інші види робіт, пов'язаних із взаємодією з дітьми віком до 18 років. Також обов'язковість надання довідки регламентується низкою законів федерального рівня та правилами державних відомств. У цьому випадку офіційний папір знадобиться тим, хто влаштовується на роботу до СБУ, митниці, служби судових приставів та інших державних організацій.

Вимога інформації про судимості – часте явище для оформлення візи для закордонної поїздки. Іноземні роботодавці, відповідно до законів своєї країни, також можуть вимагати її.

Крім зазначених випадків, довідку про несудимість мають право вимагати військкомати; державні органи, відповідальні за видачу ліцензій; кадастрові центри; органи опіки та піклування при оформленні дітей у сім'ї.

Як отримати довідку швидше?

Можна піти більш простим та дієвим шляхом та замовити довідку про відсутність судимості у спеціалізованій компаніїї https://uk.prioretet.com/spravka-ob-otsutstvii-sudimosti-za-den, яка точно може допомогти у вирішенні цієї ситуації. Вони можуть гарантувати:

  1. Максимально зручний формат оплати для клієнта;
  2. Довідки, що видаються фахівцями, у винятковому порядку суворо оригінальні;
  3. Усі довідки заносяться до спеціального реєстру, яким можна простежити її видачу, у разі потреби.

Ціни на подібну послугу можуть змінюватись у різноманітних межах, оскільки все безпосередньо залежить тільки від того, за який термін потрібно виготовити довідку. Терміни можуть змінюватись від одного робочого дня до десяти, за умови, що день подачі не враховується.

Відвідування МФЦ – швидкий та легкий спосіб отримати потрібну інформацію чи документ

Оформлення довідки розпочинається зі збирання всіх необхідних документів. Процес виглядатиме так:

  1. Приготувати паспорт.
  2. Заповнити заяву на видачу, встановлену форму якої можна завантажити на сайті МВС.
  3. Прийти до найближчого центру МФЦ та здати всі документи службовцю.
  4. У призначений термін дійти результату.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.