Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Із чого складається вартість імплантів?

Відновлення зубного ряду, який втратив один або кілька елементів, на практиці здійснюється за допомогою різних методик протезування.

Останніми роками дедалі популярнішим рішенням стає встановлення імплантатів – процедура заміщення як коронки, так і кореневої частини, альтернативою якої стає штучний штифт з титану. Однак багато пацієнтів, як і раніше, впевнені, що ціна зубного імпланту необґрунтовано висока – особливо, якщо порівнювати процедуру з виготовленням звичайних знімних протезів. Чи це так насправді, і які переваги забезпечує встановлення імплантатів за свою ціну? Розберімося!

Загальне уявлення

Говорячи про фактори, що визначають вартість стоматологічних послуг, насамперед слід виділити такі аспекти, як:

  1. Рівень клініки. Великі медичні установи з високим трафіком зазвичай конкурують між собою, зокрема через ціноутворення. Крім того, у великих містах вартість оренди приміщень суттєво вища, що також потребує коригування запропонованої вартості.
  2. Кваліфікація стоматологів. Лікарі, які прагнуть розширити запас знань та оволодіти новими технологіями, регулярно відвідують семінари та курси, які здебільшого організовуються та проводяться на платній основі.
  3. Методика протезування, що використовується. Вживлення імплантату здійснюється різними способами. Чим складніша процедура – тим дорожче вона обходиться.
  4. Вибір матеріалів для виготовлення коронки. Чинник, що впливає як на функціональні, так і на естетичні результати протезування. Металопластикові моделі обходяться дешево, проте швидко втрачають візуальну привабливість, і рекомендуються лише як тимчасове рішення. Металокераміка та чиста кераміка коштують дорожче, але при цьому відрізняються стійкістю до механічних навантажень та пігментів. Найдорожчий варіант - діоксид цирконію, термін служби якого становить не менше п'ятнадцяти років, а зовнішній вигляд не відрізняється від натуральної зубної емалі.

Що ще впливає на вартість виготовлення імплантатів?

Наукові дослідження, тестові розробки та запуск виробничого циклу – складні процеси, що потребують значних фінансових витрат. Сьогодні на ринку представлено багато виробників, які випускають дентальні імплантати різних модифікацій та цінових категорій. До суттєвих факторів, що визначають собівартість тієї чи іншої пропонованої системи, відносять:

  1. Матеріал виготовлення штифта. Штучний стрижень, вживлюваний у структуру кісткової тканини, має бути міцним і безпечним, тому більшість компаній використовують у виробництві очищений титан або сплав на його основі. Рідше трапляються керамічні моделі, рекомендовані пацієнтам з діагностованою алергією на металеві компоненти.
  2. Тип поверхні. Специфіка обробки зовнішнього покриття визначає швидкість остеоінтеграції, а також підвищує шанси на успішне завершення циклу. Стандартна практика передбачає піскоструминне чищення та кислотне протруювання, проте в деяких випадках виробники використовують власні запатентовані розробки. У тому числі – покриття поверхні хімічними складами, що стимулюють синтез кісткової структури.
  3. Форма штифта та вид різьблення. Фактори, що визначають специфіку взаємодії стрижня та щелепної кістки, стан якої класифікується за чотирма категоріями щільності. Чим вище значення - тим кращою виявиться стабільність первинної інтеграції, але тим довше триватиме цикл приживлення конструкції. У подібних випадках рекомендуються конічні та циліндричні моделі з плавним різьбленням, що не пров?окує атрофію тканин.

З чого складається підсумкова вартість зубної імплантації

Таким чином, вартість послуги протезування зубів з використанням імплантатів визначається виходячи з кількості та складності наступних процедур:

  1. Підготовка на попередній стадії, що передбачає консультації, взяття зразків для аналізу, а також санацію ротової порожнини.
  2. Діагностичний етап, що опціонально вимагає застосування технологій апаратного обстеження, включаючи такі процедури, як КТ і ортопантомограма.
  3. У разі виявлення недостатності кісткової структури – пластику чи синус-ліфтинг, які допомагають створити оптимальні умови для вживлення штифта.
  4. Хірургічне втручання, в ході якого формується ложе та встановлюється штучний стрижень, що замінює втрачений корінь зуба.
  5. Постановка формувача ясен, що виключає зміну положення та структури м'яких прилеглих тканин, з наступною заміною елемента на абатмент.
  6. Фіксація штучної коронки та реабілітаційний період.

Стандартною практикою виступає узгодження вартості послуги за підсумками попередньої консультації із заповненням договору, що виключає подальші коригування вже під час лікування.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.