Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Запитання для сторіс в Інстаграм

Функція Instagram Stories з’явилася у 2016 році. 2018 розробники запропонували можливість ставити питання в сторіс. Поступово ця ідея перетворилася в потужний інструмент маркетингу та використовується для різних цілей просування торгової марки, особи блогера.

Цікаві запитання в сторіс Інстаграм – це інтерактивний контент, що підвищує взаємодію аудиторії з акаунтом. Він дозволяє блогеру чи бренду бути ближче до користувачів соцмережі, узнавати їхню думку про різні явища, події, товари. Швидкі опитування – важливий інструмент маркетингу, що дає змогу оперативно реагувати на потреби споживачів. Чим більша активність читачів, тим вище пріоритет сторінки у стрічці, тим краще йде просування.

Блогер чи менеджер, що веде акаунт, може відповідати читачам, ділитись їхніми відповідями. Так ще більше посилюється залученість аудиторії. В Instagram Stories можна використовувати гіфки, посилання, хештеги, геомітки тощо. Це робить контент більш «живим», взаємодію активнішою та цікавішою.

Щоб розмістити запитання в Інстаграм, треба зробити п’ять кроків:

  1. Створити історію.

  2. Ввійти на вкладку стікерів.

  3. Вибрати стікер «Питання»;

  4. Написати текст питання, розмістити в потрібному місці екрана.

  5. Натиснути кнопку «Готово».

Якщо помітили помилку, питання можна видалити. Відповіді користувачів теж будуть видалені. Прибрати можна також цілком всю історію. Власник акаунта може видаляти й окремі відповіді читачів.

Як подивитися відповіді на запитання в Інстаграм?

Подивитися відповіді підписників просто. Для цього треба:

  1. відкрити історію;

  2. знайти статистику (в лівому нижньому куті);

  3. прочитати відповіді.

Власникам приватних сторінок стане корисною інформація про те, хто саме і як відповів. Маркетологам, блогерам буде цікаво систематизувати отримані дані, проаналізувати зміст висловлювань, кількість взаємодій. На базі відповідей можуть виникнути нові питання.

Найбільш змістовними, небанальними відповідями можна поділитися, щоб їх побачили інші читачі. Так можна поступово формувати думку аудиторії, її прихильність до бренду. Парадоксальні, гострі коментарі можуть викликати дискусію, стати приводом для нових постів у підтримку думки або для її спростування.

Щоб відповісти на питання і цей текст побачили всі, треба натиснути на кнопку «Поділитися». Якщо хочете відповісти приватно, вибирають функцію «Відправити особисті повідомлення».

Як дізнатися, хто ставить питання в Інстаграмі?

Власник акаунта може легко дізнатися, хто з підписників поставив запитання. Якщо він вирішить відповісти, текст питання буде процитовано, але особа того, хто запитував, буде прихована. Для відповідей на цікаві питання можна підібрати оригінальне оформлення (текст, малюнок, фото, кольори). Так вдасться привернути увагу читачів до цього повідомлення.

Існує кілька простих методів, як залучити до відповідей, до дискусії якомога більше підписників. Треба попросити поради, спонукати висловити власну думку з якого-небудь приводу.

Хочете отримати точні, конкретні відповіді? Треба ставити такі питання в сторіс, які дозволяють вибрати один з двох-трьох вариантів. Таким чином можна провести міні-анкетування аудиторії.

Як користуватися історією в Інстаграмі?

Головні цілі використання запитань для Інстаграм сторіс:

  1. збирання відгуків;

  2. пошук проблем, що хвилюють аудиторію, ідей для наступних постів;

  3. виявлення труднощів (для створення FAQ для користування товарами, іграми, програмами);

  4. проведення конкурсів, розіграшів призів;

  5. спонукання створити заявку, аналіз попиту («Які б навушники з цих ти замовив?», «Хочеш знижку?»);

  6. вивчення аудиторії («Хто вже вчиться на курсах?», «Кому ще немає 18?»)

  7. збір питань для офлайн- та онлайн-заходів (консультацій, тренінгів).

Цікаві питання будуть підштовхувати людей давати розгорнуті, оригінальні, дотепні відповіді. Це дозволить залучити ще більшу аудиторію й утримати її увагу. Можна підготувати низку запитань, де кожне наступне буде продовжувати попереднє, підштовхувати людей до подальших дій.

Скільки Instagram Stories публікувати? Система дозволяє створювати велику їх кількість, але ефективність в такому разі знижується, контент не переглядають.

Оптимально – не більше 1 історії протягом дня. Виключення – якщо сторіс є частиною події, своєрідною прямою трансляцією. В цьому випадку створюють серію публікацій, кожна наступна є продовженням попередніх. Відповідно і питання можуть розвивати тему, поглиблювати її.

Такий формат спілкування можна використовувати щоденно. Якщо вдасться налагодити постійну взаємодію з аудиторією, накрутка підписок в Інстаграмі піде природним способом.

Власник акаунта може дивитись статистику всіх історій у соцмережі, а також дані про ефективність кожної окремої Instagram Stories. При необхідності можна робити відбір публікацій за інтервалами дат. Це дозволяє проаналізувати кількісні показники: перегляди, репости, відповіді, переходи за посиланнями. На базі цих даних можна робити висновок про результати роботи, відбирати вдалі методи комунікації з аудиторією.

Існують спеціальні програми та онлайн-сервіси, що дозволяють робити статистику наочнішою. Вони можуть аналізувати великі масиви даних, порівнювати результати, відтворювати їх в графічній формі. Автоматизація робить аналітику більш поглибленою, простою та цікавою.

Маркетологи провідних брендів опанували формат питань у сторіс і використовують їх навіть для продажу товарів. Обмежені серії, пробні партії, акційні пропозиції часто реалізують саме так. Для того щоб привернути увагу до опитувань, анкетувань, пропонують заохочувальні призи. SMM-спеціалісти експериментують з питаннями для Інстаграм, шукають вдалі ідеї, тестують методи роботи з аудиторією.

Оригінальні питання для сторіс – важливий інструмент просування акаунта, який можна використовувати творчо, нестандартно й отримувати гарний результат.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.