Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Рахунок в іноземному банку: як відкрити і що підготувати

Існує багато причин, чому українцеві може знадобитися грошовий рахунок в іноземній банківській установі. Це може бути бажання інвестувати, повсякденні фінансові операції, навчання, робота або ведення бізнесу.

Що потрібно для відкриття рахунку

Не кожен знає, як відкрити рахунок в іноземному банку, тому поради фахівців будуть корисними. Майже будь-який банк за кордоном ретельно вивчає своїх потенційних клієнтів. Для громадян чи бізнесменів України немає ніяких обмежень та заборон. Кожна установа має власні умови, вони можуть відрізнятися навіть в межах однієї країни. У більшості випадків для відкриття рахунку потрібен стандартний набір документів:

  1. закордонний паспорт;
  2. документ, що засвідчує реєстрацію місця проживання;
  3. дозвіл на законне перебування в країні.

Перелік документів може змінюватися згідно з місцевим законодавством. Наприклад, у деяких випадках в банку можуть попрохати додати:

  1. резюме або CV (коротка докладна розповідь про життя з перерахуванням ключових дат);
  2. витяги з існуючих банківських рахунків;
  3. довідки, які підтверджують джерело доходів (дивіденди, депозити);
  4. рекомендаційний лист від поточного банку.

Важливі нюанси

Зараз дуже багато важливих справ можна зробити онлайн. Але що стосується відкриття рахунку, такий формат доступний не в кожному банку. У деяких країнах обов’язкова умова – особиста присутність. Наприклад, в банках Америки та Великої Британії для відкриття рахунку потрібно пройти співбесіду з менеджером фінансової установи. Такі обмеження впровадженні через боротьбу з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.

Не менш важливо правильно обрати банк. Це непросте завдання, особливо для тих, хто раніше з таким не стикався. Головні критерії, яким повинна відповідати установа:

  1. стабільна економічна та політична ситуація в країні;
  2. високий міжнародний рейтинг;
  3. лояльні тарифи;
  4. високий рівень безпеки;
  5. адекватний перелік вимог до клієнтів.

Переваг відкриття рахунку у закордонному банку немало. Щоб зберегти час та зусилля, підвищити шанси на успіх, оптимально звертатися до профільних компаній, які надають юридичні послуги. Наприклад, за допомоги фахівців компанії Азола можна правильно зібрати документи, швидко та легко активувати банківський рахунок. Ця юридична фірма супроводжує своїх клієнтів на всіх етапах, гарантує конфіденційність, пропонує прозорі умови співпраці та ціни на послуги.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.