Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги та недоліки автобусних поїздок

Минулого випуску я розповідала вам про деякі плюси та мінуси колективних поїздок, сьогодні поговоримо про подорожі автобусом.

Така послуга, як автобусний тур, з'явилася лише близько 40 років тому. За цей короткий проміжок подорож автобусом придбала як захоплених шанувальників, так і затятих супротивників. І одна, і інша сторона наводить масу цілком розумних аргументів на підтвердження своєї точки зору. Тому, якщо ви ще жодного разу не купували автобусний тур, вам буде корисним дізнатися як про плюси, так і мінуси такого виду подорожі.

Позитивні сторони подорожі автобусом

1. Вартість. Купівля автобусного туру Ягуар Авто-Транс обійдеться вам набагато дешевше, ніж варіант з авіаперельотом, і навіть варіант із залізничним переїздом.

2. Насиченість подорожі. Зазвичай автобусний тур триває від 7 до 14 днів. За цей час ви зможете відвідати не одну країну, а від 3 до 7. Причому в кожній країні ви відвідаєте по 2-3 найцікавіші міста. Сміливо можете додати до цього переїзди між країнами, які доставлять вам масу незабутніх вражень.

3. Висока організованість. Під час автобусного туру вам не доведеться турбуватися. Всі питання, пов'язані з переїздами, проживанням, організацією екскурсій, мовним бар'єром, проходженням митниць та ще багато іншого вирішує особа, яка супроводжує туристичну групу.

4. Організація дозвілля. Залежно від пори року вам буде запропоновано приємно провести вільний час. Це може бути пляжний відпочинок, катання на лижах або похід модними бутіками.

5. Відсутність недоліку у спілкуванні. Під час автобусного туру ви постійно знаходитесь в оточенні 30-60 російськомовних попутників. Тож ви завжди знайдете з ким поговорити.

Негативні сторони подорожі автобусом

1. Жорсткий графік. На знайомство з одним населеним пунктом виділяється 2-4 години. При цьому на особисті потреби туристу лишається не більше 60 хвилин. За цей короткий час вам потрібно похитрувати поїсти, знайти лавку з сувенірами або відвідати ті пам'ятки, які не увійшли до основної програми туру.

2. Житло економ-класу. Недорога вартість автобусних турів передбачає проживання в придорожніх готелях з низьким рівнем комфортності або бюджетних хостелах. Сніданок в них на вас чекає або дуже скромний, або взагалі буде відсутній. Зате за ніч ви встигнете зарядити акумулятори своїх девайсів і прийняти душ.

3. Тривале перебування у автобусе. Під час вояжу вам доведеться провести в салоні автобуса більшу частину подорожі. Тут ви не тільки їстимете, але іноді й спатимете вночі. При цьому багато годин поспіль у вас навіть не буде можливості встати та розім'ятися. Так що такий вид подорожі має низку обмежень. По-перше, рекомендований вік туристів – від 5 до 70 років. По-друге, допустиме зростання туриста до 190-195 см, а розмір одягу – до 54-56.

Ми постаралися охопити найбільш значні плюси та мінуси подорожі автобусом. Уважно вивчивши їх, ви зможете зрозуміти, чи вам буде комфортно під час подібної поїздки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.