Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як навчити малюка одягатися без сліз

Мабуть, немає таких батьків, які б не згадували з жахом процес одягання малюка перед прогулянкою. Більшість маленьких дітей не любить приміряти одяг, а від вигляду зимових комбінезонів чи шапок впадають в істерику. Батьки обирають стильний одяг для немовлят, проте не можуть насолодитися його приміркою. В такому випадку варто скористатися цікавими лайфхаками, за допомогою яких вдасться значно спростити вихід на прогулянку.

Що потрібно зробити батькам, щоб полегшити процес одягання

Зранку батькам вкрай важливо швидко одягнути дитину, адже кожна хвилина важлива. Проте якщо лише один вигляд одягу викликає у малюка плач, процес одягання перетворюється на тортури. Проте є кілька хитрощів, які допоможуть знизити негатив у дитини. Психологи рекомендують вчитися планувати все заздалегідь. Важливо готувати одяг звечора, щоб не витрачати час на пошук потрібних речей. Слід попередньо перевіряти прогноз погоди та обирати одяг відповідно до температури на вулиці.

Багато батьків роблять типову помилку — одягають дітей надто тепло. Якщо малюк активно рухається, він швидко пітніє та відчуває дискомфорт. Тому слід враховувати індивідуальні властивості своєї дитини. Більше про те, який одяг для новонародженого знадобиться на осінь та теплу зиму, можна дізнатися в статті. Важливо обирати речі відповідно до розміру малюка. В надто великих куртках чи штанах дитині незручно рухатися, а тісний одяг сковує рухи та призводить до переохолодження.

Корисні поради, які допоможуть одягати дитину без сліз

Якщо влітку діти з радістю біжать на вулицю, то починаючи з осені, процес одягання неодмінно супроводжується протестом, а часом і істерикою. Використовуючи такі поради, вдасться збиратися спокійно.

  1. Перетворюємо одягання на веселощі. Тут можна вдатися до рольових ігор. Наприклад, запропонувати малюкові одягнути його улюблену іграшку, використовувати лічилки чи веселі пісеньки. Можна придумати цікаву історію про кожен предмет гардеробу.
  2.  Дозволити дитині одягнутися самій. Якщо малюк перебуває на стадії «я сам», варто дозволити йому керувати процесом. Звичайно, доведеться робити поправки, проте дитині буде цікаво.
  3. Давати вибір. Такий підхід працює зі старшими дітьми. Чимало малюків мають власну думку стосовно речей у гардеробі. Якщо вони їх виберуть самостійно, то одягнуть з більшою охотою.
  4. Використання системи заохочення. Кожні батьки самостійно складають способи мотивації. Це може бути похвала, наліпки, які дитина згодом може обміняти: наприклад, подивитися мультик чи отримати солодощі.
  5. Відволікання. Такий підхід спрацьовує з маленькими дітьми. В процесі одягання можна запитувати «а що у нас за вікном», «як каже котик», «де у тебе носик». На певний час таким чином можна переключити увагу малюка.

Щоб дитина охоче одягала костюми чи курточки, варто підключати її до шопінгу. Не обов’язково брати дитину з собою у торговий центр, можна переглядати каталоги у інтернет-магазинах, запитуючи її думку. Більше рекомендацій стосовно вибору дитячого верхнього одягу, тут. Часто батьки забувають про такий ключовий параметр, важливий для дитячих речей, як зручність.

Щоб прискорити збори, купуйте куртки чи комбінезони, які застібаються на кнопки, липучки чи блискавки. Таким чином вдасться набагато швидше одягнути малюка. А ще слід нагрівати одяг перед тим, як запропонувати його дитині. Якщо куртка висіла у холодному коридорі, дитині буде неприємно її одягати, і малюк може плакати. Навіть якщо кожен вихід на вулицю супроводжується вередуванням, пам’ятайте, що це тимчасове явище, яке рано чи пізно мине!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.