Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як орендувати авто на добу

Скористатися послугами прокату зручно, коли людина тривалий час перебуває в чужому місті чи іншому державі. Не потрібно постійно замовляти таксі або користуватися громадським транспортом. Прокат також відмінно підходить для туристичних поїздок по країні. Це оптимальний вид транспорту для тих, кому нецікаво годинами сидіти в автобусі і слухати монотонну розповідь гіда.

Зазвичай взяти автомобіль в оренду не становить праці. Складності можуть виникнути при поверненні. Якщо укрупнено взяти ринок автомобільної оренди, то компанії зазвичай бувають двох типів:

  1. потрібно максимально заробити з кожного клієнта всіма способами
  2. зацікавлені у повторному зверненні клієнта за послугою

При користуванні послугами компаній першого типу доведеться платити за уявні провини - багаторічні подряпини на кузові, які чомусь не були зазначені в акті приймання-передачі (якщо акт не складався). Або штрафи за порушення, перелік яких прокатник приховав від орендаря.

Абсолютна прозорість умов оренди

Якщо в машині не можна курити – це прописано і на сайті компанії, і в договорі. Те ж стосується чистоти кузова і салону – якщо потрібно повернути автомобіль чистим, це не стає сюрпризом при поверненні. Підписуючи договір, орендар бачить, скільки грошей йому обійдеться затримка з поверненням до власника автомобіля.

Орендар повинен чітко розуміти – що покривається страховкою, а що ні. Які варіанти страховок будуть найбільш вигідними для конкретного випадку.

Вік автомобілів

Якщо пробіг автомобіля перевищив 200 тисяч кілометрів, потрібно добре подумати, чи варто брати на себе такі ризики. Цілком можна опинитися посеред білоруських лісів зі зламаним автомобілем, який ще потрібно за свій рахунок доставити власникові. Хорошою практикою для прокатників є продаж автомобіля після закінчення гарантійного терміну і покупка нового. У такому разі пробіг не перевищує 60-80 тисяч кілометрів, і надійність автомобілів висока.

Клієнтоорієнтованість

Коли компанія аналізує, що потрібно клієнтам крім власне автомобіля. Надавши орендарю ці послуги за розумною вартістю, вони звільняють його від марної трати часу. Це може бути автомобільний навігатор з актуальними картами, дитяче крісло в салоні, перелік камер відеофіксації. Наприклад, як це реалізовано на сайті http://itransfer.com.ua/.

Ознака того, що власника хвилює думка орендарів щодо якості послуг – прямий зв'язок з керівництвом компанії. Буває, що директор доступний зі смартфона в будь-який час дня і ночі і готовий відповісти на всі питання.

Більше, ніж просто оренда

Компанія має набір послуг, зручний в специфічних ситуаціях. Наприклад, прибувши в аеропорт не потрібно їхати в компанію, що надає послугу. Автомобіль вже чекає в аеропорту. Для тих, хто багато працює, буде зручна послуга оренди з водієм.

Основний висновок – чим більше моментів оренди прописані в договорі і на сайті, тим більше вірогідність, що компанія піклується про клієнтів. Але є й інша крайність – договір на 40 аркушах дрібним шрифтом швидше заплутає орендаря, ніж допоможе йому. Всі пункти повинні бути викладені просто і зрозуміло, тоді обидві сторони залишаться задоволені.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь