Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Туризм - хороший відпочинок для будь-якої людини

У XVIII столітті під словом туризм розуміли піші або кінні прогулянки в лісах або гірських районах з метою оздоровлення. У наш час туризм став різноманітним і багатогранним. Під поняттям туризм потрапляють не тільки піші прогулянки, а й спортивні види відпочинку (альпінізм, скелелазіння і т.п.), активний відпочинок на природі.

У нашій країні туризм став розвиватися в двадцятих роках після закінчення громадянської війни. Так як на туризм витрати були мінімальні (для прогулянки в ліс потрібно було тільки продукти, тканину для тенту або намет), то в радянській країні він став поширеним видом відпочинку. Люди виїжджали колективами на природу, де вчилися розпалювати багаття, співали пісні і проводили різні спортивні ігри (біг по пересіченій місцевості, перенесення ваги і т.п.).

У повоєнний час туризм в радянській країні став розвиватися і став вбирати деякі види спорту, заняття сноубордом, навіть став входити в шкільну програму.

У сьогоднішньому часу в Україні туризм розділився на піший, кінний, автотуризм, водний, активний. Пішим туризмом займається кожен третій житель нашої країни. Прогулянки в лісі, прогулянки по гірських стежках і маршрутами, вихід шкільних груп на природу, вихідні виїзди в тайгу, степи, або просто за місто, все це різновиди пішого туризму, які приносять величезне задоволення і радість численним жителям нашої країни віддають перевагу відпочинку на природі.

Чимала кількість людей захоплені кінним і автотуризмом. Можливість подорожувати по безкрайніх просторах нашої батьківщини дає людям відчути смак свободи і зв'язок з рідним краєм. А можливість помилуватися неймовірними різноманітними красотами країни, в якій живеш, і вивчити історію батьківщини самому промацавши її своїми руками, стає вагомим аргументів у виборі цього виду туризму для відпочинку.

На відміну від вище перерахованих видів туризму активний туризм привносить в відпочинок таку родзинку, як гострота відчуттів або адреналіновий сплеск. Спуски по гірських річках на байдарках, катамаранах або каное, скелелазіння, альпінізм, стрибки з гірських круч і обривів з парашутом і ще багато інших подібних види занять дозволяють величезною команді людей щороку, а іноді і частіше, отримувати унікальні позитивні емоції, переживання і оздоровлювати свої дух і тіло.

Як і багато років тому сьогодні туризм та тури до інших країн є найдоступнішим видом відпочинку в світі. І якщо ви вирішили зайнятися туризмом, то Вам залишилося відповісти тільки на це питання: «Куди і коли їдете, йдете, летите чи пливете відпочивати?»



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь