Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Поради щодо вибору шпалер для різних кімнат

Вибір шпалер грає найважливішу роль при створенні інтер'єру. Вони важливі хоча б з тієї простої причини, що займають домінуючий простір в приміщенні, і відразу притягають погляд.

Шпаргалка для покупця

 Сучасні виробники шпалер всіляко підтримують інтереси і запити вимогливого покупця, і пропонують всілякі варіанти декорів, матеріалів і текстур. Часом зовсім не просто не загубитися в цьому розмаїтті пропозицій, а тому не рекомендуємо робити покупки, ретельно не підготувавшись.

Який асортимент?

Купівля першого вподобаного малюночки цілком здатна незабаром перерости в розчарування невдалою покупкою, і відповідно «викидом грошей на вітер». Тому настійно рекомендується ще до походу в магазин скласти чіткий план майбутнього інтер'єру, а отже стиль, малюнок і колір шпалер, виходячи з ваших уподобань, і функціональних завдань які будуть вирішувати ці шпалери.

Власне декор шпалер можна умовно поділити на три основні аспекти. Це фактура, малюнок, колір. І якщо з фактурою і кольором шпалер все більш-менш зрозуміло, і зводиться скоріше до практичної функціональності шпалер, і завдань які перед ними ставляться, то вибір малюнка шпалер може представляти деяку складність. Як через величезну кількість варіантів малюнків, так і через гадану незначність питання.

До вибору шпалер, необхідно ставитися серйозно і обдумано, саме вони створюють основу для вашого інтер'єру в будинку. Ринок шпалер настільки різноманітний, що легко помилитися, навіть сподіваючись на допомогу продавця. Вибір шпалер на сайті http://rulon.net.ua, повинен бути зроблений тільки вами, на ваш смак, з урахуванням всіх особливостей вашого будинку.

Уважно огляньте ваше приміщення, які у вас стелі, що ви хотіли б змінити за допомогою забарвлення шпалер - зробити ваші стелі вищими або нижчими? Ви хочете візуально збільшити або трохи зменшити простір у вашій кімнаті?

Перед походом в магазин, виміряйте висоту ваших стель, а продавцеві в магазині скажіть, яка у вас площа кімнати або всієї квартири, це допоможе продавцеві продати вам потрібну кількість рулонів шпалер.

Вибрані шпалери повинні гармоніювати з кімнатою, де вони будуть поклеєні, наприклад, для дитячої кімнати, підійдуть шпалери з яскравими малюнками та з персонажами з мультфільмів. Шпалери для кухні, слід вибирати з миється покриттям.

Основні рекомендації по вибору малюнків

  1. Дрібний квітковий малюнок є нейтральним фоном для всіх стилів дизайну, а великий малюнок, може все візуально збільшувати і навіть псувати.
  2. Вертикальні смуги візуально збільшують висоту стелі і чим ширше будуть смужки, тим більше буде здаватися простір кімнати.
  3. Малюнки у вигляді великих плям на шпалерах можуть асоціюватися з хвилями і грою світла з тінню.
    Невеликі цятки і крапельки здатні ідеально замаскувати недоліки поверхні стін завдяки розсіюванню світлових променів.
  4. Якщо ви збираєтеся завісити ваші стіни картинами і килимами, в цьому випадку рекомендується вибирати однотонні шпалери.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь