Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Будівельні тендери

Насамперед визначимо, що таке тендери на будівництво і в чому їх відмінність від інших торгів. Хоча даний вид закупівлі здійснюється переважно у вигляді відкритого електронного аукціону, взяти участь може не кожна організація. Щоб претендувати на роль постачальника послуг і виграти будівельний тендер, фірма повинна відповідати деяким вимогам. По-перше, в більшості випадків, компанія повинна мати допуск СРО, а по-друге, найчастіше, у організації-підрядника повинен бути досвід роботи в даній сфері, що має підтверджуватися кількістю зданих і введених в експлуатацію об'єктів.

Тендер на будівництво і його особливості

Етапи участі в тендері будівельних робіт такі ж, як і в будь-якому іншому аукціоні, але особливу увагу все-таки слід звернути на деякі моменти.

Для замовника: чи варто дуже уважно і детально скласти технічне завдання для виконання робіт. Чим більше замовник вкаже даних, докладе проектну документацію і надасть відомість з готовими вимірами території, детальну карту і інформацію про комунікації, що знаходяться на території майбутніх будівельно-монтажних робіт, тим простіше потенційному підряднику буде скласти своє технічну пропозицію з передбаченням всіх витрат.

Якщо будівельні тендери в  Києві проводяться в  муніципальних цілях, то важливим моментом буде вказівка ​​реальної НМЦК або хоча б максимально наближеною до дійсної.

Для постачальника: підряднику варто докладно вивчити надану документацію і технічне завдання, при необхідності запитати роз'яснення до неї через оператора ЕТМ. Після цього постачальнику необхідно підготувати першу частину заявки на участь в тендері на будівництво, форма 2 ділиться на дві частини - технічну і комерційну.

У технічній - необхідно вказати будівельні характеристики, план майбутньої забудови і т.д. В комерційній частині наводяться розрахунки витрат, які будуть потрібні на виконання контракту з сайту. Кошторис складається, наприклад, на підставі вартості матеріалів за ГОСТом, також, підрядник повинен вказати час і умови виконання, описаних в ТЗ, робіт.

Будівельні тендери зазвичай проводяться у вигляді відкритого електронного аукціону, тому взяти участь можуть різні організації. Дані подаються інкогніто, тому знижується ризик корупції і замовник може вибрати дійсно найкращий для себе варіант, а постачальник підрядник отримати замовлення, навіть не маючи брендового імені. Але якщо потрібні додаткові послуги, такі як, наприклад, створення проектного плану, то такий тендер може проводиться у формі відкритого конкурсу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь