Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як в Україні відсвяткували День прапора

Сьогодні, 23 серпня, українські громадяни відзначають День Державного Прапора. У всіх куточках України пройшли святкові заходи. Про те, як українці провели цей день, з'ясовувала редакція сайту readonlinе.

Урочиста церемонія підняття прапора в Києві пройшла перед будівлею столичної міськради. На заході був присутній мер Києва Віталій Кличко, який привітав усіх присутніх з державним святом і розповів, що для українського народу прапор завжди був символом перемоги і сили духу. До слова, на флагштоку розвівається прапор, який був першим синьо-жовтим прапором, піднятим в 1990 році ще до проголошення незалежності України.

В Одесі городяни зібралися на Потьомкінських сходах, де підняли 26-ти метровий прапор, що символізує 26-ту річницю незалежності України. При цьому організатори свята відзначають, що вже 9 років таким чином одесити відзначають державне свято.

З трепетом свято прапора відзначили в Донецькій області. Так, в Слов'янську місцеві жителі і гості міста вийшли до будівлі міської адміністрації, де відбувся урочистий захід і церемонія підняття української святині.

А в Бердянську (Запорізька область) відзначити свято городянам не завадив навіть проливний дощ. Місцеві жителі і гості міста під парасольками пройшлися приморською площею в честь Дня прапора.

Відзначили свято і на окупованій території Криму, де активісти з Севастополя провели акцію, присвячену Дню прапора та Дню Незалежності України. На опублікованих знімках, які розмістили патріоти в Facebook, видно, що близько 30-ти осіб, одягнені в кольори українського прапора, вийшли на набережну міста. Під фотографіями активісти написали: «Вітаємо нашу Україну з Днем Прапора і Днем Незалежності! З тобою в серці!».



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь