Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Оприлюднена моторошна статистика смертності українців через погану екологію

В Україні згідно з останніми відомостями ВООЗ кожні 2 години вмирають 3 людей внаслідок поганого стану навколишнього середовища. Дану інформацію оприлюднили 16 жовтня в прес-центрі Міністерства екології, посилаючись на Остапа Семерака, міністра екології та природних ресурсів.

Згідно з повідомленням, опублікованим на офіційному сайті відомства, кожні 2 години в Україні через жалюгідний стан навколишнього середовища вмирають 3 людини. При цьому наголошується, що тільки через високий рівень забруднення атмосферного повітря Україна може втрачати до 15% врожаю.

Семерак наголошує, що Всесвітній економічний форум присвоїв Україні 77-е місце в рейтингу з 144 країн, які оцінювалися за Індексом глобальної конкурентоспроможності. Звичайно, основним показником при його розрахунку є корупція в країні, проте даний індекс також враховує нераціональне і нестійке використання природних ресурсів. У зв'язку з цим Україна може втрачати майже 11% ВВП.

Примітно, міністр екології та природних ресурсів до всього іншого додав, що, на жаль, в Україні питання охорони навколишнього середовища до сих пір не є пріоритетним.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь