Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Гривня зміцнюється швидше, ніж інші валюти

Експерти найбільшого світового агентства фінансово-економічних новин Bloomberg проаналізували фінансову ситуацію з початку 2018 го року і склали рейтинг національних валют різних держав. Його результати вельми цікаві.

Виявилося, що національна валюта України - лідер по зміцненню до американського долара. Зміцнення, за даними Bloomberg, склало 7,7%. Гривня обійшла ларі (Грузія) і песо (Колумбія), відзначили також в агентстві. Дана тенденція зберігається і на початку червня. Оцінюючи фінансову ситуацію в Україні, фахівці підкреслили, що зміцнення гривні за перші 5 місяців 2018-го року відбувалося в непростій загальній ситуації для нашої країни. Існують проблеми в економіці, кредитно-грошовій політиці. Крім того, на Донбасі останнім часом істотно активізувалися бойові дії, практично відсутня міжнародна фінансова підтримка України.

Цікаво також, що в травні 2018-го року жителі України продали доларів на 350,6 млн більше, ніж купили їх. Крім того, НБУ повідомив, що поточний обсяг гривневих депозитів в українських банках в порівнянні з початком поточного року збільшився на 3,4%, тоді як обсяг доларових депозитів зменшився на 0,6%.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь