Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У жовтні Україна перейде на зимовий час в останній раз

В ніч з 27-го на 28-ме жовтня Україна, як і кожен рік з 1981-го року, перейде на зимовий час. Проте з великою часткою ймовірності це буде остання переведення стрілок годинника на одну годину назад.

Чому, пояснили в міністерстві економічного розвитку. Як виявилося, днями єврокомісар Віолета Булк поінформувала, що Європейський Союз з жовтня наступного року скасовує перехід на зимовий час. Такому рішенню передували онлайн опитування великої кількості жителів країн-членів ЄС. За його результатами понад 80% опитаних висловилися за відмову від щорічного переходу на літній і зимовий час. Оскільки наша країна тримає курс на європейську інтеграцію необхідною є імплементація європейського законодавства в усі життєві сфери. Логічно, що і в питанні часу країна повинна брати до уваги практику Євросоюзу. У цій ситуації міністерство економічного розвитку буде звертатися до українського уряду з рекомендацією внести зміни до Порядку обчислення часу в Україні.

До речі, у відомстві стверджують, що у них немає інформації про те, що щорічний перехід на літній час сприяє економії електроенергії, як немає і його економічного обґрунтування.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь