Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Гаджетам українців загрожує вірус, який маскується під додаток Google

Смартфонам, які працюють на операційній системі Android, загрожує новий небезпечний вірус, чий значок маскується під один з мобільних додатків - Google Apps. Про це поінформували в блозі американської транснаціональної корпорації Cisco Systems.

Як повідомляється, шкідлива програма маскується під іконку програми Google Play Marketplace. До слова, виявили цей вірус фахівці з кібербезпеки зовсім недавно і назвали його GPlayed.

Так, згідно з даними експертів, вказаний троян володіє безліччю можливостей, зокрема шкідлива програма наділена правами адміністратора, що дозволяє хакерам віддалено керувати мобільним телефоном. Таким чином, зловмисники можуть не тільки заблокувати пристрій, а й від імені справжнього користувача відповідати на телефонні дзвінки і СМС-повідомлення. При цьому фахівці корпорації відзначають, що хакерам також відривається доступ до інформації, яка зберігається в пам'яті смартфона (фотографії, відео, список контактів тощо). Крім того, вірус здатний вкрасти і платіжні дані користувача.

Примітно, зараз цей троян знаходиться на стадії тестування, однак експерти впевнені, що вже незабаром він почне атакувати користувачів Android по всьому світу, в тому числі і в Україні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь