Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

З сьогоднішнього дня виросли ціни на газ

Підвищення ціни на газ для українців на 23% прем'єр-міністр Володимир Гройсман підніс як велике досягнення Кабінету міністрів і своє особисто.

За його словами, було зроблено все можливе, щоб тарифи не виросли на 60%, як того вимагали в МВФ. Однак компроміс був досягнутий, а чергове підвищення вартості блакитного палива для пересічних українців позбавило країну від «економічної кризи, дефолту, галопуючої інфляції і знецінення заощаджень». Уряд досяг угоди з МВФ про надання Україні 3,9 млрд в рамках нової програми, розрахованої на 14 місяців. Рядовим же українцям доведеться підтримувати себе самим. Зрозуміло, що найбільше і відразу нові ціни вдарять по бюджету тих сімей, які мають індивідуальне газове опалення. Наприклад, для опалення площі в 90 кв. м тепер знадобиться 3 500 грн, замість 2 800. Невелика втіха для решти населення - тарифи на центральне опалення і гарячу воду (в разі, якщо котельні працюють на газі) поки залишаються колишніми. Їх обіцяють підняти тільки з наступного сезону.

Підраховано, що за субсидією мають додаткову можливість звернутися 7 млн ​​осіб. Однак за новими правилами субсидії доступні тепер далеко не кожній родині, яка потребує підтримки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь