Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні зафіксували перший летальний випадок від ГРВІ в цьому сезоні

В Україні фахівці зафіксували перший в поточному осінньо-зимовому сезоні летальний випадок від ГРВІ. Відповідна інформація надійшла вчора, 5 грудня, від прес-служби Міністерства охорони здоров'я.

Так, у відомстві зазначили, що протягом минулого тижня (з 26 листопада по 2 грудня) на ГРВІ та грип в Україні захворіли 195 740 громадян, з них майже 70% - діти у віці до 17 років. При цьому наголошується, що смертельних випадків від грипу в Україні зафіксовано не було, однак внаслідок ГРВІ в Одеській області помер місячний малюк.

Тим часом, у відділі комунікацій Одеського обласного лабораторного центру сьогодні, 6 грудня, уточнили, що новонароджений помер від риновірусної інфекції минулого тижня. Діагноз місячному малюку було підтверджено методом полімеразної ланцюгової реакції. У відомстві також зазначили, що рівень захворюваності на ГРВІ та грип в регіоні за тиждень виріс на 6,2% (до слова, рівень захворюваності в Одесі і області нижчий від епідемічного порогу на 6%). Як і в цілому по Україні, в прибережному регіоні найбільше сезонними недугами хворіють діти (75% від усіх пацієнтів).

Примітно, за інформацією МОЗ, в Україні від грипу вакцинувалися понад 117 тисяч громадян.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь