Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Кіберполіція викрила хакерів, які обдурили українців на суму понад 5 млн грн

Співробітники кіберполіції викрили групу хакерів, які протягом злочинної діяльності обдурили українських громадян на суму понад 5 мільйонів гривень. Про це в п'ятницю, 11 січня, розповіли в прес-службі Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Як стало відомо правоохоронцям, злочинці, використовуючи спеціальні технічні засоби, сканували комп'ютери, підключені до мережі Інтернет, за допомогою віддаленого доступу. Після цього хакери застосовували спеціально створені вірусні утиліти для отримання повного контролю над ураженим комп'ютером користувача. Підбираючи паролі для проникнення в систему ПК, зловмисники користувалися комп'ютером на правах власника. Так, кіберзлочинці отримували доступ до програм онлайн-банкінгу (наприклад, «Ощад 24/7» або «Приват24») і перераховували грошові кошти українців на підконтрольні їм рахунки або переводили в криптовалюту.

Вказується, що зазвичай такі дії хакери здійснювали в нічний час доби. До слова, банк не реагував на проведені операції, так як вони виконувалися від імені довіреного користувача.

В ході обшуків співробітники кіберполіції вилучили у зловмисників комп'ютерну техніку, носії інформації та чорнові записи. За даним фактом відкрито кримінальне провадження відповідно до статей 361 і 185 КК України.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь