Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Вінниці науковці спільно з корейськими колегами розроблятимуть ліки від раку

У Вінниці місцеві вчені спільно з корейськими колегами працюватимуть над створенням ліків від онкозахворювань. Відповідний меморандум про співпрацю був підписаний в понеділок, 4 березня, між біотехнічною компанією Well Marker Bio Co з Південної Кореї і групою фахівців з Вінницького НМУ імені Пирогова і Подільського.

Даний меморандум передбачає створення українсько-корейського центру, головним завданням якого стане створення препаратів від раку. Зазначений центр буде працювати на базі університету. Інвестують в проект корейські партнери.

В даній установі, створення якої заплановано на поточний 2019 рік, будуть проводити експерименти з тваринами і біоматеріалами, ураженими онкологічними пухлинами. Для таких досліджень виділять наукові лабораторії. До слова, необхідне обладнання та реагенти привезуть з Південної Кореї. Працювати над створенням медикаментів будуть як українські вчені, так і їх іноземні колеги.

Примітно, корейські партнери вели переговори з різними науково-дослідними центрами України, проте, в кінцевому рахунку, вибрали саме Вінницю, яка, завдяки реалізації цього проекту, може стати медичним хабом Східної Європи.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь