Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Хочеш побродити по вуличках Львова - заплати туристичний збір

У Львові вирішили поправити фінансові справи з допомогою туристів. На останній сесії міської ради депутати проголосували за введення в місті туристичного збору. Про це повідомила прес-служба міськради.

Рішення вступає в силу вже з 1-го квітня поточного року. Готуватися до нововведення доведеться в авральному порядку. Туристичний збір передбачається стягувати з громадян, які приїжджають до Львова з туристичними цілями. Так що тим, хто зупиниться у родичів або у знайомих, побоюватися не варто - з них туристичний збір не зажадають. Новий збір прив'язали до об'єктів розміщення. Його мають сплачувати тільки ті, хто на час перебування у Львові буде орендувати житло. Сума туристичного збору розрахована в залежності від вартості тимчасового розміщення. Так, тим, хто зніме житло за ціною до 350 грн за добу, потрібно буде заплатити 0,2% від загальної сплаченої суми. Якщо житло дорожче - від 350 до 750 грн, вищий і туристичний збір. В такому випадку він складе 0,3% суми. 0,4% доведеться заплатити при добовій вартості номера в готелі, орендованої квартири або будинку в межах 750 - 1 200 грн. Найбільша сума туристичного збору - 0,5%, передбачена для тих, хто вибрав житло, яке обійдеться в добу в 1 200 грн і більше.

У міській раді пояснили своє рішення не тільки бажанням поповнити бюджет додатковими коштами, а й необхідністю виконувати вимоги Податкового кодексу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь