Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Медична реформа: у квітні «червоні списки» залишаться без фінансування?

У міністерстві охорони здоров'я мають намір достроково завершити процес формування нової системи в роботі установ первинної медичної допомоги. Про це свідчить проект постанови Кабінету міністрів, прийняття якого дозволить внести зміни до вже чинних законодавчих актів.

Зокрема, в міністерстві планують прискорити перехід медичних закладів первинної ланки на фінансування, згідно із «зеленим списками» і відмовитися від фінансування «червоних списків». Хто не в курсі - в першому списку пацієнти, які підписали декларації з лікарями, у другому - пацієнти, які не зробили цього досі. Раніше планувалося завершити цей перехід до 1-го липня 2019-го року. Новий термін - до 1-го квітня 2019-го року. В даний час пропозиції МОЗ проходять обговорення, в тому числі, і в самих медичних установах. У відомстві стверджують, що українці стали більш активно підписувати декларації. Так, в січні їх було підписано 815 996 а вже в лютому на 1 172 414 більше.

При цьому питання, яким чином фінансуватимуться медичні установи для обслуговування пацієнтів з «червоного списку» залишається відкритим. У Міністерстві охорони здоров'я запевняють, що пацієнти не постраждають.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь