Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Весняна пожежа знищила 300 га Нижньодністровського заповідника

У Нижньодністровському національному парку (Одеська область) сталася масштабна НП. Під час пожежі вигоріла рослинність на значній території. Пожежники боролися з вогнем майже добу.

Повідомлення про загорання очерету вздовж траси міжнародного значення «Одеса - Рені» рятувальники отримали близько полудня. На 45-й км автомобільної дороги було направлено максимальну кількість сил управління ДСНС. З'ясувалося, що крім великої площі Дністровських плавнів, горить кілька будівель на території кооперативу «Маяк» - 2-поверховий будинок, баня, споруда. Ліквідувати їх загоряння рятувальникам вдалося швидко, а ось з пожежею в плавнях довелося битися довго. Сильний вітер, суха рослинність та недоступність палаючих ділянок погіршували ситуацію. При таких пожежах необхідно використовувати авіацію, але в одеських рятувальників її немає. Боротися з вогнем доводилося буквально вручну. Однак робота не припинялася і в нічний час. На наступний день вогонь вдалося погасити.

Щоб зрозуміти масштаб того, що сталося, достатньо порівняти дві цифри. У поточному році в екосистемах області сталося 404 пожежі і вигоріло 483 га. З них 300 га припадають на пожежу в національному парку.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь