Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

"Клінічне сортування": як будуть лікувати українців з коронавірусом?

МОЗ України визначилося з принципом лікування хворих на COVID-19. Там планують вводити нові стандарти медичної допомоги в умовах епідемічної ситуації.

Так, Міністерство планує використовувати в роботі так званий принцип "клінічного сортування".

Це означає, що перед тим, як лікувати, хворих на коронавірус людей будуть ділити на категорії за ступенем тяжкості. У лікарні відтепер планують забирати тільки тяжкохворих, а також пацієнтів із середньою формою захворювання.

Іншим пацієнтам з легкими ознаками хвороби без ризику ускладнень порекомендують лікуватися вдома. Їх госпіталізувати не планують. Однак за станом таких хворих в самоізоляції спостерігатимуть лікарі. Вони контролюватимуть їх по телефону або надаватимуть виїзні консультації.

При цьому всіх пацієнтів, які відносяться до групи ризику, мають намір госпіталізувати. Також на лікування в лікарню помістять, якщо у хворих є задуха, їм важко дихати, частота дихальних рухів збільшена більше фізіологічної норми, якщо при кашлі відхаркується кров, хвороба супроводжується нудотою, блювотою або діареєю, а також змінюється психічний стан - з'являється помутніння свідомості, загальмованість реакцій.

Віктор Ляшко також зазначив, що для коронавірусної інфекції поки немає специфічної системи лікування. Всім пацієнтам надають цільову медичну допомогу, борючись з присутніми симптомами.

 



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь