Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Режим карантину продовжили до жовтня

Режим адаптивного карантину продовжено до 1 жовтня. Також названі умови початку занять в навчальних закладах.
Уряд своїм рішенням продовжив офіційний термін дії режиму адаптивного карантину до 1 жовтня. При цьому відзначено зростання захворюваності на коронавірус в Одеській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях.

Формально продовжують діяти вимоги дотримуватися маскового режиму в громадських будівлях та транспорті.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив три сценарії подальшого розвитку епідемії коронавірусу в Україні та закликає готуватися до песимістичного. "Сьогодні в Україні продовжує діяти адаптивний карантин. Зараз він діє до кінця літа, але з урахуванням ситуації, яку ми бачимо в Європі, в Україні треба буде продовжити адаптивний карантин щонайменше на два місяці. Ми маємо три сценарії - песимістичний, оптимальний і помірний. У МОЗ їх розраховували не по спалаху, а по завантаженості системи охорони здоров'я. Тому ми повинні підготувати нашу систему охорони здоров'я навіть до песимістичного сценарію." - заявив Ляшко.

Також Ляшко зазначив можливість ослаблення карантинних заходів для вакцинованих від COVID-19. За його словами, навіть якщо в регіоні буде оголошено «червоний» рівень епідемічної небезпеки, МОЗ дозволить працювати кінотеатрам, школам, музеям та іншим закладам за умови, що вакциновані більш ніж 80% персоналу.

Ляшко зазначив, що найважливіше для медиків уникнути колапсу системи охорони здоров'я. Не менш важливо і зберегти економіку країни, адже саме від неї залежать зарплати медичних працівників та закупівля препаратів.

За словами міністра освіти та науки Сергія Шкарлета, планується, що на початку навчального року в Україні діти підуть в школу без обмежень. Але тільки, якщо 80% персоналу навчального закладу будуть вакцинованими - то заняття будуть проходити в звичайному режимі, якщо ж менше ніж 80% персоналу пройдуть вакцинацію - то навчання буде дистанційним.

Міністр вважає, що відсутність додаткових сезонних хвороб допоможе успішному початку навчального року. Однак більш небезпечний і заразний штам коронавірусу «Дельта» може стати справжнім викликом.

В Одесі за станом на понеділок, 9 серпня, було вакциновано близько 20% педагогів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.