Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

На дорогах відновлюється ваговий контроль

Укравтодор відновив роботу комплексів автоматичної фіксації у русі порушень габаритно-вагових норм. А з 23 травня після тижня їхньої роботи у тестовому режимі — також практику штрафів перевізників, що перевищують граничні параметри.

Як повідомляє Укравтодор у Facebook, про це розповів начальник Управління експлуатаційного утримання та безпеки автомобільних доріг Олег Федоренко на круглому столі «Безпека на транспорті в умовах воєнного стану».

"Перевантажений транспортний засіб, як відомо, некерований, його гальмівна система добре не працює, тому ризик спричинити ДТП збільшується", - пояснюється в повідомленні Укравтодору.

З перших днів деокупації українських територій Укравтодор, за словами Федоренка, почав розчищати дороги від наслідків боїв та влаштовувати тимчасові переправи. Це суттєво знизило перепробіг та дозволило вчасно доставити першочергові гуманітарні вантажі.

«Водіям тепер менше доводиться стояти в пробках, знизилася їхня нервова напруга, що також позитивно вплинуло на безпеку руху», — зазначають в Укравтодорі.

Підрядники також відновлюють розмітку та дорожні знаки. Ці роботи проводяться щорічно у лютому-березні. А цього року доведеться зменшити їх обсяг через війну та обмежене фінансування.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.