Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Війна на морі: росіяни намагаються підняти знищений ВДК і погрожують ракетним обстрілом

За інформацією оперативного командування "Південь" та Одеської військової адміністрації, у складі російського корабельного з'єднання в Чорному морі на 2 липня знаходяться 2 надводні кораблі з крилатими ракетами "Калібр" (16 ракет) і два великі десантні кораблі.

Таким чином зберігається загроза ракетного обстрілу "Калібрами" як Одеси, так і інших міст України. Реальної небезпеки висадки російського десанту немає.

Після втечі з острова Зміїний зона операційної діяльності російського флоту скоротилася до прибережних вод Криму. Саме з прикритою засобами ППО акваторії приблизно між Севастополем і Євпаторією росіяни ведуть свої ракетні обстріли, при цьому їхні військові кораблі оточені цивільними судами, виведеними в цей район моря спеціально для виконання функції живого щита.

В окупованому порту Бердянська росіяни підняли знищений ВДК "Саратов", який затонув біля причалу ще 24 березня. Судячи з фото, кістяк корабля, що затонув після серії вибухів боєприпасів у його трюмі, є купою металобрухту і відновленню не підлягає.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.