Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Пам’ятник Єкатерині ІІ сховали за парканом

На Катерининській площі в Одесі довкола пам’ятника «Засновникам Одеси» (Єкатерині ІІ) змонтували суцільну огорожу.

Дану скульптурну споруду багато разів "прикрашали", залишали на ній різні написи й навіть перевдягали в костюм ката.

Велика частина одеситів протестувала проти того, щоб в самому центрі Одеси знаходився монумент присвячений історичній особі, яка вважається винною у знищенні Запорізької Січі, з якою пов’язують початок зародження української державності. Також Єкатерина ІІ розпочала закріпачення українських селян та заборону української мови.

Активісти вимагають від міської влади демонтувати даний монумент. Раніше в Одесі провели опитування на сайті Одеської міської ради про подальшу долю цього пам’ятника і більшість одеситів проголосували за його демонтаж.

Варто зазначити, що наявність пам’ятника російській імператриці використовується як маркер "руського міра" агресором. Загарбники заявляють, що даний монумент демонструє приналежність міста до Росії, що є для них виправданням для захоплення Одеси.

Остаточне рішення про знесення має бути ухвалено депутатами Одеської міськради. Найближче засідання має відбутися 30 листопада.

Перед цим мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що він підтримує демонтаж пам’ятника.

Минулого тижня громадські активісти переодягли російську імператрицю в костюм ката і причепили до її руки зашморг. Вони назвали це «перформансом», мета якого – показати роль Єкатерини ІІ в історії нашої держави.

Раніше російський диктатор путін, виступаючи на Валдайському форумі, заявив, що Єкатерина ІІ є засновницею Одеси, а українські націоналісти нібито «не наважуються» знести пам’ятник їй. Так терорист номер один у цілому світі підштовхнув одеситів до ухвалення остаточного рішення про демонтаж пам’ятника.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.