Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Міністр національної оборони Польщі пропонує захистити західні регіони України ЗРК Patriot

Польща запропонувала розташувати на заході України або на всій її території ЗРК Patriot.

"Після подальших ракетних обстрілів росії, я попросив Німеччину, щоб запропоновані Польщі батареї Patriot були передані Україні та розміщені на західному кордоні. Це захистить Україну від подальших жертв і знеструмлення та підвищить безпеку на нашому східному кордоні" - написав на своїй сторінці у Twitter міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

Варто зазначити, що Німеччина висловила таку пропозицію після того, як на території Польщі впала ракета внаслідок масового ракетного обстрілу території України росією.

Прокоментував вищезазначену інформацію про можливу передачу ЗРК Patriot для захисту західної частини України речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат:

"А чому саме в Польщі? Можна і в Україні розміщувати в західній частині. Це питання до наших партнерів - на які вони готові піти кроки, щоб захистити і український кордон, і Європу, щоб ще на підступах до Європи забезпечити безпеку повітряного простору".

Він також відзначив, що даний комплекс збиває цілі в радіусі до 150 км: чим ближче знаходиться ціль - тим точніше влучання. Дані комплекси не будуть працювати самостійно, а зможуть посилити наявну систему ППО України.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.