Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що стоїть за атакою на острів Зміїний?

Три протикорабельні ракети "Онікс" по прибережній зоні Кароліно-Бугаза та чотири авіабомби на острів Зміїний, скинуті двома Су-24М - це все, на що реально здатні російські агресори на південному заході Одеської області. Людських втрат та постраждалих немає, повідомляє оперативне командування "Південь".

Ніякого реально практичного сенсу ці дії не мають - без потонулого крейсера "Москва", здатного прикрити острів Зміїний з повітря як плацдарму для висадки десанту. Будь-яка спроба наблизитися до берега великих десантних кораблів Чорноморського флоту закінчиться ракетним ударом з берега.

Експерти припускають, що все це - частина інформаційного тиску на Молдову. Острів Зміїний виконує сумну роль херсонської Чорнобаївки - без нього неможлива висадка десанту, а отже й будь-яке просування до Бессарабії, Придністров'я та Молдови. Сьогодні жодній зі сторін немає сенсу висаджувати на ньому людей та організовувати якесь місце базування для подальших операцій. Все це чудово розуміють російські військові, але продовжують виконувати накази.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.