Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Просування бізнесу в інтернеті: топ рекламних інструментів

Інтернет-простір складається з безлічі рекламних каналів, які дозволяють виділитися серед конкурентів та залучити цільову аудиторію. З його допомогою ви можете вивести сайт у топ пошуковиків, розповісти про себе через соцмережі, email-розсилки, стрімінгові сервіси та інші майданчики.

У цій статті ми поговоримо про основні види інтернет-реклами, розглянемо їх відмінності та дамо кілька порад щодо вибору інструментів для онлайн-просування.

Що таке інтернет-реклама

Реклама в інтернеті – це комплекс інструментів, який використовується компаніями для підвищення впізнаваності та збільшення продажів. Ми стикаємося з нею практично щоразу, коли хочемо щось знайти в пошуковій системі або скролимо соціальні мережі. За статистикою, 64,6% користувачів, які бажають купити товар, переходять за рекламним посиланням. Це свідчить про те, що просувати бізнес у такий спосіб - купити рекламу у блогерів - актуально.

Основні переваги інтернет-реклами:

  1. Дозволяє охопити велику аудиторію. Місячна аудиторія Яндекса становить понад 90 млн. користувачів. Таким чином, якщо ви розмістите рекламне оголошення на цьому майданчику та охопите хоча б 0,01% від загальної кількості аудиторії, то вже 9000 людей дізнаються про вашу компанію. При цьому можна одночасно використовувати кілька майданчиків, що дозволить отримати ще більше трафіку.
  2. Потребує менших вкладень. Згідно з дослідженням Seriously Simple Marketing, в інтернеті мінімальна вартість залучення 2000 користувачів втричі менша, ніж в офлайні. Тому онлайн-реклама чудово підходить як для великих компаній, так і для малого бізнесу.
  3. Допомагає збільшити трафік на веб-сайт. За допомогою інтернет-реклами можна швидко розвивати свій веб-ресурс. Завдяки цьому ви не тільки збільшите продажі, а й покращите поведінкові фактори, які люблять пошукові системи. Якщо ваш сайт матиме гарний попит, то, наприклад, Яндекс висуватиме його в топ видачі.
  4. Надає можливість націлення. Якщо офлайн охоплює всю аудиторію - і цільову, і повз людей, що проходять, то в онлайні ви самі вибираєте, кому показувати оголошення. Наприклад, якщо ваш бізнес – продаж косметики, можна зробити так, щоб реклама відображалася тільки для дівчат.
  5. Видає чітку статистику. Оцінити ефективність офлайн-реклами зазвичай досить складно. В інтернеті навпаки – ви можете використовувати платформи веб-аналітики, наприклад Яндекс.Метрику, і відстежувати з їх допомогою результати рекламних кампаній. Виходячи з цього, можна розробляти нові стратегії для ще більшого ефекту.

Підсумуємо: реклама в інтернеті – це чудовий спосіб заявити про свою компанію велику кількість людей. Як саме це можна зробити – розглянемо далі.

Основні види реклами та їх відмінності

У цьому розділі ми розберемося, яка реклама в інтернеті найкраща і чи взагалі така є. Щоб це з'ясувати, ми підібрали 8 найпопулярніших видів, які підійдуть для різних ніш та цілей.

SEO-просування

SEO (від англ. Search Engine Optimization) має на увазі просування веб-ресурсу через пошукові системи за ключовими запитами. Наприклад, ваша компанія займається продажем товарів із Китаю. Користувач вводить у пошуку запит «купити солодощі з Китаю». Якщо ви попрацювали над SEO, цей користувач побачить ваш сайт у видачі. Щоб відвідувачі частіше відвідували ваш ресурс, важливо, щоб він відображався на перших 10 рядках Яндекса або Google. Саме за це і відповідає SEO – допомагає просуватися сайту у топ видачі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.