Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Росія і Китай знову розкололи G7

Зустріч глав МЗС країн G7, яка нещодавно закінчилася виявила одну реальність - США, Європа і Японія повинні тісніше співпрацювати один з одним і змушувати Китай і Росію до відповідальних дій. До такого підсумку прийшла японська газета Nihon Keizai Shimbun.

Минула зустріч в Хіросімі глав МЗС G7 показала, що «Велика сімка» в цілому єдина, проте існують і відмінності у відповідях на дії РФ і КНР, пише японська газета. Між учасниками є розбіжності як в проблемі України, так і в темі Південно-Китайського моря. Японія сподівається, що вони будуть врегульовані вже до саміту глав G7.

Головними темами саміту глав МЗС стали:

• становище України;

• хаотичний стан Сирії;

• масштабний тероризм у світі;

• наростаюча напруженість в Південно-Китайському морі.

Під час зустрічі було підтверджено намір об'єднати сили для руху в бік вирішення даних проблем.

У темі України видно різницю в різкості підходів, зазначає газета, якщо США проявляє жорстке ставлення, то Європа і Японія повідомляють про необхідність діалогу з Росією. Є розбіжності в думках в темі Південно Китайського моря - між Європою, яка географічно далеко розташована, і Японією з США, які безпосередньо стикаються з військової експансією КНР.

Також були прийняті заяви, спрямовані на нерозповсюдження ядерної зброї і скорочення військових витрат, а також угоди, пов'язані з підтриманням безпеки на морських просторах.

Міністри закордонних справ «великої сімки» відвідали Музей світу і «Атомний купол», створені в пам'ять про жорстоке атомне бомбардування, і також поклали квіти до пам'ятника жертвам бомбардування.

Вперше цей комплекс відвідав чиновник американського кабінету. Також Барак Обама розглядає можливість такого візиту.

Видання резюмує, що як би не була на даному етапі єдина G7, це не стане виходом із світових криз, так як в напрямку розвитку проблем також ключову роль відіграють дії Москви і Пекіна.

І в цьому сенсі у країн після саміту залишилося багато «домашніх завдань». Стали зрозумілі відмінності в підході рішення проблем всередині «Великої сімки», а також яким чином вести бесіду з РФ і КНР і спонукати їх до відповідних дій.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь