Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Новий головнокомандувач збройними силами НАТО в Європі, закликав готуватися до боротьби з РФ

Кертіс Скапаротті, новий головнокомандувач збройними силами НАТО в Європі, закликав членів Північноатлантичного альянсу постійно бути готовими до протидії з боку Російської Федерації і терористів.

Генерал в ході церемонії вступу на посаду підкреслив, що блок зараз стикається з «РФ, яка прагне показати себе світовою наддержавою». Для членів НАТО, як загрозу Скапаротті також назвав кризу з мігрантами і тероризм.

«Щоб протистояти цим викликам, альянс повинен постійно підвищувати і підтримувати рівень рухливості і готовності в тому дусі, щоб в разі невдачі стримування бути в змозі вступити в бій зараз же», - сказав генерал.

Єнс Столтенберг, генсек НАТО зі свого боку теж помітив, що альянс вступив в «еру невизначеності» з застарілими і серйозними проблемами. За його словами, НАТО «готове і відповідає виклику».

«Північноатлантичний альянс з основними колективними силами після закінчення холодної війни також зберігають життєво важливе значення в міру зіштовхування з новими викликами», - підкреслив генсек.

До Скапаротті на посаді головнокомандувача був генерал Філіп Брідлав, який також виступав з жорсткими заявами на адресу Москви.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь