Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Оголошено столиці літніх Олімпійських ігор в 2024 і 2028 роках

Літні Олімпійські ігри 2024 і 2028 відбудуться у французькій столиці і американському місті на півдні Каліфорнії - Лос-Анджелесі. Дану інформацію оприлюднили представники МОК на офіційному сайті змагань.

У повідомленні говориться, що обидва населені пункти подали заявку на проведення ігор в 2024 році, в зв'язку з цим міжнародний олімпійський комітет вирішив не проводити традиційне голосування, а оголосити обидва міста переможцями - Париж (Франція) і Лос-Анджелес (США, Каліфорнія).

При цьому представники МОКу відзначають, що в найближчому майбутньому відбудуться переговори, які визначать в якому з двох міст пройдуть ігри в 2024 році, а яке чотирма роками пізніше прийме у себе на території спортсменів і уболівальників з усього світу. Також в комітеті зазначають, що рішення сесії стало історичним, так як визначення господарів змагань на наступні 11 років кардинально змінює ситуацію - значно розширюються можливості МОК, а також це є позитивним фактором для двох майбутніх столиць Олімпійських ігор.

Примітно, раніше обидва населених пункти брали змагання двічі: у французькій столиці ігри пройшли в 1900 і 1924 роках, а в Лос-Анджелесі - в 1932 і 1984 роках.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь