Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Facebook відключив ботів, які розробили власну мову

Керівництво компанії Facebook відключило частину системи штучного інтелекту після того, як боти між собою перестали спілкуватися англійською мовою. Програмісти виявили, що боти придумали свою власну мову, незрозумілу людям. Тоді частину системи штучного інтелекту відключили, а інших ботів перепрограмували.

За інформацією компанії, спочатку чат-боти використовувалися, щоб спілкуватися з користувачами соціальної мережі. Пізніше вони почали вести переписку між собою. Для цього використовували англійську мову. Але, коли програмісти помітили, що боти перестали використовувати для цього зрозумілу людям мову, то вирішили, що систему потрібно відключати.

Власну мову боти придумали, щоб швидше і простіше передавати один одному інформацію. Системи штучного інтелекту працюють за принципом заохочення. Це означає, що вони виконують дії, якщо мають від цього якусь користь. Коли ж вони перестали отримувати від розробників сигнал заохочення, то перейшли з англійської мови на свою власну, на якій їм спілкуватися простіше.

Нагадаємо, раніше компанія Facebook придбала патент на сканування емоцій людей. Такий штучний інтелект дозволить аналізувати смайлики і швидкість набору тексту користувачів соцмережі. Потім ці дані будуть використовуватися маркетологами для пропозиції свого товару в той момент, коли емоції людини для цього підходять.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь