Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чехія готується працевлаштувати 20 000 українців

Найближчим часом українці зможуть офіційно працевлаштуватися в Чехії. Стало відомо, що мінпраці і соціальних справ цієї країни працює над програмою, яка покликана прискорити процес працевлаштування громадян України на підприємствах Чехії.

За словами профільного міністра Чехії Ярослави Нємцовой, вже відбулися зустрічі з цієї теми в посольстві Чехії в Україні і генеральному консульстві країни у Львові. Досягнуто домовленості про те, що процедура оформлення дозволу на роботу буде істотно спрощена і прискорена. За угодою сторін, право на працевлаштування в Чехії отримають 19 600 українців. Контракт вони зможуть укласти на 2 роки. В даний час Чехія відчуває величезний дефіцит кадрів, число вакансій досягло рекордної цифри - 280 000. Однак влаштуватися на роботу в цю країну зможуть далеко не всі бажаючі. Затребуваних професій в Чехії сьогодні не так вже й багато. Перш за все, це медичні сестри, соціальні працівники, будівельники середньої кваліфікації.

Відомо, що в даний час в Чехії працює 70 000 українців. Загальне ж число іноземців з інших європейських та азіатських країн в країні досягло вже 374 000.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь