Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Магазини «Секонд хенд» можуть зникнути - вчені знайшли застосування старому одягу

В Австралії провели експеримент, результати якого можуть серйозно вплинути відразу на кілька сфер людського життя. Тутешні вчені розробили революційну технологію виробництва будівельних матеріалів.

Вони пропонують в якості основи будівельних плит використовувати старий одяг. Технологія нескладна. Вживані речі позбавляють від всяких твердих складових - ґудзиків, блискавок і т. д. Потім їх подрібнюють і переробляють за допомогою певних хімічних речовин. Після обробки отримана маса піддається впливу преса. Під час цього процесу формуються панелі заданого розміру. Їх можна використовувати для спорудження стін, підлоги, а також в якості шумоізоляційного матеріалу і утеплювача. При випробуваннях нового будматеріалу було доведено, що він володіє такими властивостями, як водостійкість і вогнетривкість. До речі, використовуючи різні види тканини, можна отримувати панелі, що відрізняються за своїми характеристиками.

Якщо у цієї ідеї знайдуться прихильники та інвестори, то можна очікувати вирішення проблеми утилізації старих речей, зменшення кількості сміття на планеті. Не виключено, що і торгівля вживаним одягом також піде в небуття.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “Магазини «Секонд хенд» можуть зникнути - вчені знайшли застосування старому одягу

Залишити відповідь