Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У небі над Францією розбився винищувач ВПС Бельгії

Надзвичайна подія сталася в небі над департаментом Морбіан (північно-західна частина Франції). Тут, в м. Плювіньє, зазнав аварії і розбився бельгійський реактивний винищувач F-16. Тільки лише завдяки щасливому випадку, обійшлося без жертв.

Як повідомляють французькі ЗМІ, катастрофа сталася сьогодні, 19 вересня, в другій половині дня. Винищувач ВПС Бельгії виконував політ в рамках навчань, що проводяться міністерствами оборони обох країн на території Бельгії. Під час того, як літак пролітав над полем, розташованим поруч із залізницею і в 50-ти метрах від житлового району, трапилася нештатна ситуація. Пілоти не змогли утримати управління винищувачем і виконали команду катапультуватися. Одного з пілотів відкинуло на високовольтну лінію електропередач. Йому знадобилася допомога рятувальників, оскільки парашут заплутався і застряг в проводах. Винищувач, вдарившись об землю, розбився, що називається, на друзки.

За інформацією прес-секретаря регіональної префектури, вибухова хвиля була такої сили, що пошкодила фасад найближчого будинку. До місця НП прибули близько 100 поліцейських. Вони оточили район, мешканці постраждалого будинку були евакуйовані. Причини аварії встановлюються.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь