Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Французький Страсбург отримає ще 17 трамваїв «Citadis»

Влада міста вирішила придбати додаткову партію трамваїв за 52 мільйони євро.
Трамвайний парк міста Страсбурга у Франції має поповнитися 17 трамваям «Citadis»: місцева транспортна компанія підписала контракт з французькою компанією «Alstom» вартістю в 52 мільйони євро (вартість трамвая - 3,06 млн. Євро).

Зараз в Страсбурзі вже працює 63 трамвая, побудовані компанією «Alstom» в 2003 - 2019 роках. Всі ці вагони відповідають не тільки французьким, але і німецькими стандартами, оскільки трамвайна лінія D Страсбурга проходить по т. зв. «Мосту Європи» і закінчується в німецькому місті Кель. Нові трамваї, які купує Страсбург, також будуть відповідати чинним в Німеччині федеральним нормам будівництва та експлуатації систем міського рейкового транспорту (BOStrab).

Трамваї «Citadis» для Страсбурга матимуть 45 метрів в довжину і зможуть перевозити до 288 пасажирів. У салоні передбачені місця для інвалідів-візочників і дитячих колясок.

Планується, що трамваї «Citadis» компанія «Alstom» виготовить в основному на своїх заводах у Франції. Конструкторські роботи та збирання будуть виконані в Ла-Рошелі, компоненти силового приводу виготовить завод в Тарбі, електронне обладнання - завод в Віллербанні. Розробкою дизайну трамваїв займеться підприємство в Сент-Уані. У той же час візки для нових трамваїв будуть виготовлені заводом компанії «Alstom» в Зальцгіттереі (Німеччина).

Після отримання всіх замовлених трамваїв, Страсбург матиме один з найбільших в світі парків трамвайних вагонів «Citadis». На даний момент компанія «Alstom» випустила вже більше 2600 трамваїв цього сімейства, які експлуатуються більш ніж в півсотні міст 20 країн світу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь