Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як і коли краще всього виправляти прикус?

Довгий час вважалося, що виправляти нерівності зубів найкраще до 15-17 років, оскільки в дитинстві у людини кістки більш м'які і їх положення добре піддається корекції. Однак в даний час стоматологія досягла такого високого рівня, що вік для проведення процедури виправлення прикусу не має значення.

Варто зазначити, що процес корекції займає досить довгий час, але результат красива і рівна посмішка того варто. Виправлення положення зубів у дорослої людини займає трохи більше часу, ніж у дитини. Але, як стверджують лікарі-ортодонти, в переважній більшості випадків виправлення прикусу в дорослому віці має багато переваг. На сьогоднішній день корекція зубів доступна людям будь-якого віку. Проводять виправлення прикусу спеціалісти компанії https://healthydent.ua/vyravnivanie-zubov.html.

Способи вирівнювання зубів

Методи виправлення прикусу варіюються в залежності від віку пацієнта. Для дітей застосовуються знімні пластинки. Для лікування дорослих людей зазвичай використовуються брекети. За допомогою цих пристосувань стоматологи можуть скорегувати прикус з точністю до декількох міліметрів.

Що таке брекети? Брекет-системами називаються металеві дуги, що з'єднують між собою ряд пластинок або замків. Ці замочки кріпляться на зовнішню поверхню зубів за допомогою спеціального клею, використовуваного в ортодонтії. Такі брекети можуть бути пластиковими, металевими і навіть сапфірових.

Є також брекети, які прикріплюються до внутрішньої поверхні зубів це лінгвальні брекети. Цей спосіб корекції прикусу є абсолютно безболісним, але в залежності від того, наскільки серйозне потрібна дія, брекети носять близько 1. 5 2 років. Після того, як лікар вважатиме, що основний процес виправлення прикусу завершено, брекети знімають і для фінальної корекції і зміцнення ефекту лікування встановлюється ретенційний апарат. Єдине обмеження у використанні брекет-систем полягає в тому, що багато людей вважають їх вид вкрай неестетичним і не готові носити залізні дуги і замочки в роті тривалий час.

Крім того, якщо у пацієнта встановлено зубні коронки ціни на маніпуляції лікаря будуть дещо вищі. Що ж стосується психологічного бар'єру, то він навряд чи має під собою серйозні підстави, адже сучасні брекети ледь помітні на зубах, особливо якщо вони є сапфірових або керамічними. А в європейських країнах і США брекети носить велику кількість людей різного віку, це вважається одним з явних показників матеріального благополуччя і гарного ставлення до себе.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь