Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні школи масово закриваються на карантин

З кожним днем ​​в Україні на карантин закриваються чергові загальноосвітні школи, учні яких захворіли на грип та ГРВІ. Так, за станом на ранок понеділка, 12 лютого, тільки в українській столиці закрилося близько 119 шкіл.

Внаслідок стрімкого поширення вірусних респіраторних захворювань навчальні заклади закриваються як у великих містах (Житомирі, Сумах, Вінниці, Запоріжжі, Дніпрі, Слов'янську та інших), так і в невеликих населених пунктах. До слова, масово йти на карантин українські школи стали ще минулого тижня.

Епідеміологічний поріг захворювань перевищено і в Києві. Станом на 12 лютого в українській столиці закрито майже 120 шкіл, ще в 37 навчальних закладах адміністрація закрила окремі класи. Таким чином, в даний момент на карантині знаходяться вже більше 30% шкіл (дані відомості наведено без урахування навчальних закладів, де були закриті окремі класи).

Крім того в КМДА зазначили, що в п'ятницю, 9 лютого, 23 загальноосвітні школи прийняли рішення відновити навчально-виховний процес після тижневого карантину.

Примітно, згідно з наказом № 732 Міністерства охорони здоров'я України, адміністрація має право закривати навчальний заклад або окремий клас на карантин, якщо заняття не відвідують понад 20% учнів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь