Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості сантехнічного люка-неведимки

Сантехнічний люк, який встановлюється під плитку або мозаїку, покликаний забезпечувати комфортний доступ до інженерного обладнання, розташованого в стінах, підлозі, нішах або колонах. За ревізійним люком можна зручно і таємно розмістити сантехнічні крани, вентилі, гребінки, труби, водні лічильники і фільтри, а також зливні сифони і перепускні клапани. Ревізійний люк або як прийнято його називати, невидимка або потайний, розміщується в кухонних приміщеннях, ваннах, саунах, басейнах і будь-яких санвузлах. Його установка рекомендується у всіх приміщеннях, в яких чистові оздоблювальні роботи виконуються плиткою, мозаїкою, а також матеріалами з природного або штучного каменю.

Велику популярність отримали приховані люки, що включають в свій пристрій магніт. Незалежно від виду конструкції, її установка можлива своїми руками і без наявності особливих навичок. Ознайомитися з особливостями монтажу можна переглянувши тематичне відео. Головне, на що варто звернути увагу - це відповідні розміри сантехнічного люка, а підібрати сам люк можна на сайті http://kupiluki.ru/catalog/lyuki-pod-plitku-potajnye-nazhimnye/.

Ті, хто отримав велике поширення, люки-невидимки вдало об'єднали в собі всі особливості інших видів, тим самим дозволяючи замінити великогабаритні дверцята. Відмінності прихованих ревізійних люків від пластикових або металевих попередників (використання яких було поширено до недавніх пір) полягають в методиці їх монтажу і особливому будові петель. Невидимі конструкції розміщуються виключно під плиткою, а не над нею, і відкриваються спільно з її частиною (однією-двома), якій відбувається дверцята самого люка.

Найчастіше до їх установці вдаються з метою візуального збільшення простору ванної кімнати, а також успішного декорування сантехнічних комунікацій, які не перегороджуючи зручний підхід до них. Використання при установці особливих петель і кришки з гіпсокартону дозволяє надійно і непомітно сховати нішу на загальному тлі стіни. Монтаж такого механізму повинен бути своєчасним, тобто не чекаючи останніх стадій ремонту, щоб виключити незручності і не порушити цілісність обробки.

Як матеріали для обробки невидимих ​​ревізійних люків широко застосовується керамічна плитка, штучний або натуральний камінь, керамограніт, декоративні панелі або мозаїка. Окремими або цілими їх складовими частинами декорують дверцята за допомогою клею. Ціла плитка не потребує обрізку, зберігаючи тим самим візерунок або малюнок на загальному тлі.

Щілина, що йде по контуру дверцята, в обов'язковому випадку повинна прирівнюватися до товщини шва між окремими плитками. Така конструкція має більш акуратний вигляд. Відсутність ручок або замків жодним чином не утруднює відкриття. Для цього застосовуються натискні механізми або знімні присоски.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь