Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Трава від кашлю: ланцетолистий подорожник

Однією з найважливіших "трав від кашлю" є ланцетолистий подорожник. Це корисне, багатоцільове лікарська рослина з незапам'ятних часів входить в народну лікарську скарбницю європейських народів.

Якщо ж ви виберете лікувальні трави ПРАТ «Ліктрави» ви неодмінно знайдете трави, які підійдуть та допоможуть саме вам.

Історія подорожника

У своєму травник, написаному латинськими віршами на початку XI століття, німецький цілитель Мацер описує цілющі властивості ланцетолистого подорожника. Зокрема, в цій найважливішій книзі середньовіччя про лікарські трави відзначається здатність свіжорозтерту листа подорожника зупиняти кровотечі і загоювати рани. Те, що це відповідає дійсності, підтверджується останніми науковими дослідженнями аналізами рослини: воно містить кремнієву кислоту, каротиноїди і аукубин - речовини, що забезпечують лікування ран.

У народній медицині відомо застосування свіжих розтертих листя ланцетолистого подорожника в якості першої допомоги при пораненнях, отриманих поза домом, коли немає дезінфікуючих засобів, пластиру або інших перев'язувальних матеріалів.

Коли європейці завоювали Новий Світ, індіанці Північної Америки називали всі види подорожника "слідом білої людини", тому що рослина слід всюди за переселенцями. Клейкі при вогкості, насіння подорожника прилипали до підошов, копит тварин і до коліс возів і ставали "супутниками" завойовників.

Подорожник має здатність пускати коріння в найщільнішу грунт і тому може проростати там, де багато ходять або їздять, його листя надзвичайно витривалі і їх зовсім не просто розтоптати. Часто можна спостерігати подорожник, зростаючий на дорогах, покритих асфальтом або на бетонних поверхнях, що пробиває собі шлях до світла там, де не могло б рости жодна інша рослина.

Застосування сиропу і соку подорожника

Подорожник - прекрасний засіб проти кашлю: він захищає слизові оболонки, зменшує позиви до кашлю, сприяє відділенню мокротиння, перешкоджає розмноженню бактерій і розвитку запального процесу. Часто з нього виготовляють сік від кашлю. Екстракт з ланцетолистого подорожника застосовується в досить високій концентрації. Краще купувати сиропи від кашлю, які не містять промислового цукру, а тільки повноцінні підсолоджують кошти, такі як мед або буряковий сироп, що роблять його смачним.

Цілюща сила рослини використовується оптимально, якщо в чай ​​з подорожника додати його сік, може бути, свіжовичавлений. Діти особливо люблять сік з подорожника, тому що він смачний. Якщо в сім'ї у дитини з'являється кашель, то і всі інші діти хочуть отримати свою ложечку соку.

Подорожник проти опіків кропивою

Розтерті листя ланцетолистого подорожника відразу ж допомагають дітям, якщо вони обпеклися кропивою. Прикладіть до опіку кропивою охолоджуючий розтертий листок подорожника - дитина відразу перестане плакати, а почервоніння шкіри і бульбашки на ній зникнуть протягом двох хвилин.

Коли знаходишся з дітьми на природі, можна легко уникнути багатьох сліз, болю і поганого настрою, якщо знати цю маленьку хитрість і застосовувати її, а ланцетолистий подорожник росте всюди.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь