Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Меблевий щит: критерії грамотного вибору

Меблевий щит - це широко поширений клеєний деревний матеріал, який виготовляється шляхом з'єднання дерев'яних брусків. Даний вид будматеріалу був винайдений понад 100 років тому, проте широке поширення він почав отримувати тільки в останні десятиліття. На сьогоднішній день меблеві щити широко використовуються для виготовлення меблів, оформлення інтер'єру та декорування приміщень, а також в якості буделементів.

Дуже часто рядовий покупець віддає перевагу меблевим щитів дешевші аналоги, виготовлені з МДФ або ДСП. Однак меблевий щит, виготовлений з цілісних масивів ретельно відібраної та обробленої деревини, має цілу низку істотних експлуатаційних переваг:

  • • Меблевий щит набагато надійніше, довговічніше і стійкіше по відношенню до зовнішніх впливів, ніж МДФ, ДСП або фанера. Крім того, він істотно перевершує їх за своїми естетичними властивостями.
  • • Меблеві та конструктивні вироби, виготовлені з меблевого щита, служать у декілька разів довше, ніж аналоги з альтернативних матеріалів.
  • • Меблевий щит значно дешевше цільного масиву деревини і не схильний до появи тріщин і деформації, при збереженні всіх його позитивних характеристик
  • Щиты мебельные в Киеве екологічні, гіпоалергенні і не виділяють шкідливих для здоров'я речовин.
  • • Меблеві щити легко піддають обробці, що робить їх особливо універсальним і зручним будматеріалом

Види меблевих щитів

Залежно від способу укладання дерев'яних брусків виділяють два види меблевих щитів:

  1. • Суцільний. У виготовленні даного виду меблевого щита дошки-ламелі укладаються по довжині і склеюються під тиском. Завдяки такому типу виробництва, заготівлі розташовуються паралельно і волокна йдуть уздовж одного напрямку, що підвищує естетичну складову вироби. У зв'язку з цим меблеві щити даного типу мають більш високою вартістю.
  2. • Зрощений. В даному виді меблевого щита ламелі-дощечки розташовуються як по довжині, так і по ширині, після чого вони зрощуються під тиском, утворюючи кінцевий продукт, який підходить як для будівництва, так і для обробки.

Незалежно від способу виготовлення, дерев'яний щит має високий показник однорідності, завдяки чому він схожий з цільним масивом деревини не тільки зовні, але і за своїми технічними характеристиками.

Вибір меблевого щита по виду деревини

Найважливішу роль при виборі меблевого щита грає сорт деревини. Саме матеріал по визначає експлуатаційні характеристики меблевого щита і особливості його використання.

• Меблевий щит із сосни. Деревина хвойний порід - найбільш популярний і поширений матеріал, часто використовуваний для виготовлення меблевих щитів. Меблевий щит із сосни відрізняється піддатливість і зручністю в обробці, видатними естетичними характеристиками і довговічністю. Даний матеріал прекрасно підходить для виготовлення меблів, яка не буде відчувати високих навантажень.

• Меблевий щит з модрини. Деревина модрини також широко застосовується для виготовлення меблевих щитів. Даний матеріал володіє високою щільністю, що робить його особливо стійким щодо умов експлуатації. У зв'язку з цим, меблеві щити з модрини широко застосовуються для виготовлення стільниць, меблів високої міцності, дерев'яних підлог і конструкцій, що використовуються в найбільш складних умовах.

• Меблевий щит з дуба. Меблеві щити з дуба відрізняються підвищеною міцністю, довговічністю і стійкістю щодо вологи та інших зовнішніх впливу. У зв'язку з цим, дубові щити найчастіше використовуються для виготовлення кухонних меблів, корпусних та модульних меблів, покликаної витримувати високі навантаження.

• Меблевий щит з берези. Береза ​​має низку видатних технічних і естетичних характеристик. Деревина берези має високу міцність, особливо при ударних навантаженнях. У зв'язку з цим меблеві щити з берези часто використовуються для виготовлення сходів і підлогових покриттів. Крім того, береза ​​також має унікальну здатність імітувати цінні породи дерева, що забезпечує її широке використання в різного роду оздоблювальних роботах.

• Меблевий щит з бука. Бук відноситься до одних з найбільш міцних сортів деревини, при цьому, однак, він також легко піддається обробці. Меблеві щити з бука широко використовуються для виготовлення високоміцної меблів, стільниць і підвіконь.

• Меблевий щит з ясена. Головна особливість деревини ясена - її унікальна фактура і видатні естетичні характеристики. У зв'язку з цим меблеві щити з ясена широко затребувані в сфері оздоблювальних робіт і дизайні інтер'єру.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь