Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо дров'яну піч для лазні

В користь російської лазні ніхто і давно не сумнівається, однак багато людей не дуже розбираються в питанні, яку піч краще встановлювати в російській лазні. Втім, що тут думати, коли російська лазня існує сотні років, і топилася вона саме дровами. До речі, і наш час справжні знавці і цінителі російської лазні відмінно розбираються в перевагах дров'яних печей для лазень.

Переваги дров'яних печей

У чому ж полягають переваги дров'яних печей для лазень, які ви можете придбати на сторінці? Ці переваги зазначених печей обумовлені:

  1. підвищеною пожежобезпекою, так як в наш час такі печі виготовляють з використанням надійних технологій і якісних будівельних матеріалів;
  2. високим ступенем екологічності, що пояснюється використанням для їх протопки деревини;
    високим, в порівнянні з електрокам'янками, коефіцієнтом корисної дії;
  3. економічністю, так як на даний момент дрова набагато дешевше електрики.

Як вибрати дров'яну піч?

А тепер поговоримо більш докладно, на що саме слід орієнтуватися при виборі дров'яної печі для лазні.

Перш за все, зверніть увагу на габарити печі, які бувають промисловими і домашніми. Якщо ви вибираєте піч для домашньої лазні з площею, що не перевищує 15 квадратних метрів, то, звичайно, перевагу слід віддати домашньої дров'яної печі.

Дров'яні печі діляться на відкриті і закриті. Віддайте перевагу печі закритого типу. Саме така піч здатна забезпечити створення вологої пари і порівняно низьку температуру. Ну а якщо ви віддаєте перевагу дуже високу температуру і сухий пар, то вибирайте піч відкритого типу, але тоді ваша лазня буде більше нагадувати фінську, ніж російську баню.

Визначтеся з матеріалом, з якого повинна бути виготовлена ​​потрібна вам піч. Дров'яні печі можуть бути металевими і цегляними. Для правильного вибору слід знати, що печі з металу швидко нагріваються, але не дуже довго тримають тепло, а тому їх потрібно вибирати людям, які не люблять довго засиджуватися в лазні.
Зверніть особливу увагу на оснащеність печі додатковими пристосуваннями - наприклад, навісним або вбудованим баком, захисним екраном і т.п..

Ну і, звичайно, зверніть увагу на зовнішній вигляд печі, адже вона повинна органічно вписатися в інтер'єр парилки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь