Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Домашній яблучний пектин

Про корисність пектину написано чимало. Коротенько про нього можна сказати наступне: пектин покращує обмін речовин в цілому і периферичний кровообіг зокрема, сприяє зростанню корисної мікрофлори кишечника і благотворно впливає на його перистальтику, давно застосовується як засіб, який добре зв'язує і виводить з організму солі важких металів, пестициди, гербіциди і інші складні хімічні сполуки.

Пектин має унікальну здатність проникати в кровоносні судини і шкіру людини, що збільшує його значення як ентеросорбент. Застосовується в лікувальному харчуванні, в тому числі і працюючих на шкідливих виробництвах, де його ефективність вище, ніж у звичного молока. У кулінарії застосовується як загущувач і емульгатор, тому саме пектин входить до складу зефіру, зробленого за класичним рецептом.

Отримують пектин з цитрусових, яблук, соняшнику, топінамбура, морських водоростей і гарбуза. У домашніх умовах отримати пектин найпростіше з яблук, для чого будуть потрібні тільки самі фрукти і вода.

Проте, найкращим варіантом буде купить пектин яблочный за доступною ціною та не витрачати час на його отримання в домашніх умовах.

Рецепт домашнього яблучного пектину:

  1. На 1 кг яблук (це приблизно 5 - 6 яблук середньої величини) потрібно півсклянки води.
  2. Яблука нарізають на 7 - 8 часточок разом з шкіркою і насінням, поміщають в посуд з товстим дном, додають води і тушкують на тихому вогні 20 - 25 хвилин при помішуванні.
  3. Остигнулу яблучну масу перекладають в капроновое сито і перешкодять над чистою каструлею. Залишають на 5 -6 годин. Стекла сік вдає із себе чистий розчин пектину, який можна висушити в духовці при 80-100 градусах.

Ось так просто виходить натуральний пектин, який можна використовувати при приготуванні мармеладу, джемів, зефіру, каші і желе.

При цьому враховуйте і те, що яблука повинні бути свіжими та смачними. Тільки з таких яблук можливе отримання найкращого пектину.

Сподіваємося, ця стаття стала вам у нагоді, тож поділіться нею в соціальних мережах з друзями та знайомими, яким теж може бути цікава ця інформація.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь