Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вертикальні і горизонтальні дегідратори і сушарки

Залежно від способу проходження повітряного потоку через лотки дегідратори діляться на вертикальні і горизонтальні. Різниця між ними велика, і про це ми поговоримо далі.

Продукти в усіх подібних приладах розташовуються горизонтально, відрізняється тільки напрямок повітряного потоку. Це вертикальний обдув продуктів або ж горизонтальний. Корпус таких приладів зроблений з жароміцного пластика. Усередині горизонтальних дегідраторів, наприклад RawMID Dream Vitamin, продукти розташовуються на спеціальних піддонах.

Дегідратори вертикальні

Вертикальні дегідратори припускають завантаження їжі на спеціальні лотки, які кладуться один на одного. У горизонтальних ж лотки просто висуваються збоку, що набагато зручніше. Зовні вертикальний дегідратор нагадує звичайну сушилку для фруктів, але це тільки схожість в конструкції. Прилад влаштований так, щоб повітря максимально рівномірно обдував все листи з продуктами, забезпечуючи тим самим рівномірну сушку.

Один з найпопулярніших вертикальних дегідраторів - прилади торгової марки Езідрі (Ezidri), які відрізняються якістю, хоча і будуть коштувати власнику чималих грошей. Хорошим вибором буде сушарка Ezidri. Купити в Україні її можна вигідно на сайті mamed.ua. Як вже було сказано, лотки вертикального дегідратора ставляться один на одного. Ви не зможете встановити тільки один лоток, доведеться використовувати всі, навіть коли потрібен один. Тільки в такому випадку (коли дегідратор повністю в зборі), повітряний потік буде обдувати фрукти і овочі рівномірно. У вертикальних дегідраторів може бути і інша неприємна особливість - непрозорість корпусу і кришки. В даному випадку важко стежити за процесом сушіння і оцінювати стан продуктів, особливо на нижніх лотках.

Дегідратори горизонтального типу

Основна відмінність горизонтальних дегідраторів від вертикальних - напрямок потоку повітря: він горизонтальний. Один або кілька вентиляторів встановлюються в тильній частині корпусу і рівномірно обдувають продукти. Зовні горизонтальний дегідратор дуже схожий на духову шафу для випікання пиріжків, духовку. Лотки такого приладу принаймні висуваються аналогічним чином. Найцікавішими моделями в нашому магазині є горизонтальний дегідратори RawMID. Наприклад, професійний RawMID Dream PRO виготовлений з нержавіючої сталі і має знімний відсік з вентилятором і електронікою. А дегідратор Dream Vitamin - це компактна і недорога модель з гідними характеристиками.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь