Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Причіп для мотоблока: як вибрати

Причіп для мотоблока в сучасному господарстві є цінним пристосуванням. Мотоблок сам по собі значно полегшує і прискорює працю фермера, незамінною його частиною є причіп і інше навісне обладнання. Застосовують причіп для перевезення різних вантажів, незамінний він при збиранні сміття з ділянки. Область використання цієї конструкції дуже широка.

Причіп для мінітрактора затребуваний на молокозаводах, фермах, в тепличних і комунальних господарствах. Застосовувати причіпний пристрій необхідно з урахуванням того, що його поява на дорогах загального користування неприйнятно.

Автомобільний причіп до мотоблока не вимагає періодичного проведення техобслуговування. Якщо навісне обладнання буде експлуатуватися за призначенням з належним доглядом, то причіп довго не втратить своїх характеристик.

Як вибрати причіп?

Купуючи причіп для міні-тракторів, потрібно дивитися на його тоннажність, кількість доступних функцій, справність гальмівного механізму. Основним же критерієм для вибору є потужність мінітрактора, з яким буде експлуатуватися причіпний пристрій.

Причепи розрізняються за матеріалом, з якого вони виготовляються:

Існують оцинковані моделі і вироби з пластику або стали. Найбільш дорогими і якісними є оцинковані візки. Вибираючи, потрібно враховувати матеріал виготовлення, а також товщину стінок. Модель з тонкими бортами не так якісна і не може протистояти механічним впливам.

Якщо в процесі експлуатації будуть перевозитися переважно сипучі вантажі, варто придбати самоскидну модель, але при використанні варто пам'ятати, що перед перекиданням доведеться від'єднати причіп від мінітрактора. В інших випадках бортова модель є найбільш зручною.

Автомобільний причіп до мотоблока представлений на ринку в 2-х варіаціях: з колесами в комплекті або без них. Якщо планується придбання причепа з колесами, необхідно звернути увагу на маточини в них. Кращим варіантом є маточини зі сталі, так як вони більш довговічні. Є й чавунні маточини, але вони легко ламаються при використанні коліс на неякісній дорозі. Краще в цьому випадку переплатити, але вибрати надійні, щоб пристрій для мотоблока не вийшов з експлуатації через рік.

До речі, на сайті Агросад ви можете придбати якісні причепи для мотоблоків за найвигіднішими цінами.

Телега на мотоблок з тоннажністю вище 350 кг повинна бути обладнана механічним гальмом. Перш ніж придбати виріб, рекомендується по можливості перевірити його роботу. Причепи з самосвальною конструкцією повинні бути оснащені гідравлічним приводом. Що стосується одноосьових виробів, в них досить наявності ручного пристрою.

Причіпний на мотоблок пристрій має такі переваги:

  1. Можливість робити переміщення вантажу в гору в будь-яких дорожніх умовах.
  2. Швидкість транспортування може досягати 10 км / г.
  3. Покращує стійкість мінітрактора.
  4. Допустимість використання причіпного пристрою в будь-який час року.

На вибір може вплинути і вартість причепа для мотоблока. Ціну на навісне обладнання для мотоблоків формують такі складові: число осей, матеріал виготовлення, тоннажність, внутрішні габарити, присутність надставних стінок, наявність пневматичних гальм, дорожній просвіт і ін.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь