Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Модульні картини: ефективне перетворення сучасного інтер'єру

Модульні картини - це цілісний твір мистецтва, елементи якого об'єднані загальним сюжетом, здоровим глуздом і кольоровою гамою. Це саме те, що потрібно для сучасного інтер'єру житлових і комерційних будівель.

Що таке модульні картини

Являють собою єдине зображення, поділене на довільну кількість частин, які розташовуються на стіні на малій відстані один від одного, створюючи ефект продовження композиції. Такі полотна складаються з двох (диптихи), трьох (триптихи) і більше модулів (поліптихи). Зображення наноситься на картонну основу, натуральну тканину, а після обробляється лаком, щоб запобігти вигоряння.

Примітно, що на полотно допустимо перенести як звичайну фотографію, так і зробити зображення фарбами або нитками. При виготовленні кожна з частин може повторювати інші за розмірами і формою або відрізнятися від них. Також поділяють картини за типом напрямки на стіні: горизонтальні, вертикальні, сегментовані.

Де доречні

Модульні картини використовуються в самих різних приміщеннях, починаючи від житлових кімнат і закінчуючи робочими кабінетами і комерційними закладами. Вони стануть відмінним доповненням у вітальні, на кухні, дитячій кімнаті, спальні, офісі, залі кафе чи ресторану. Здатні на кілька хвилин відволікти відвідувачів готелів, бізнес центрів.

Правильно підібрана тематика перетворить приміщення до невпізнання. Так, в кухні доречними виявляться фруктово-овочеві мотиви, натюрморти, для спальні підійдуть заспокійливі композиції: природний пейзажі, обнімаються тварини або пари. Ідеальний варіант для дітей - модульные картины, де зображені улюблені мультяшні герої або має місце бути фентезійна тематика. У робочому кабінеті або офісі добре виглядають твори з ретроавтомобілями, мегаполісами або старовинною архітектурою. Модульні картини ідеально поєднуються з класичним стилем і хай-тек.

Переваги модульних творів мистецтва

Причин придбати хоча б одну картину в свій будинок більш ніж достатньо:

  1. Ексклюзивність. Людина має право замовити полотно, надавши свій макет або фотографію, також актуальними залишаються послуги професійних художників. Таким чином, вдається стати власником неповторною картини, якої не буде більше ні в кого.
  2. Стильне рішення. Репродукції, картини в масивних рамах - це все поступово відходить у минуле, зате зображення, що складаються з окремих елементів, практично в будь-якому інтер'єрі виглядають виграшно, причому як на близькій відстані, так і здалека.
  3. Незвичайні форми. Варіантів розташування сегментів дуже багато, тому можна сміливо втілювати будь-які фантазії, чи хочеться полотна в 4 модуля або ж складову картину з десяти маленьких фрагментів, розташованих хвилею. Однак найчастіше використовуються варіанти розміщення в одну лінію, за принципом пазла або драбинкою.
  4. Безмежна кількість сюжетів. Навіть якщо бажання замовляти картину немає, підібрати з уже наявних зразків точно не складе труднощів.

Поради щодо вибору

Перше, що необхідно зробити, це визначитися з тим, де полотно буде висіти. Потім варто подумати, яку практичну користь може нести картина: вертикально розташовані сегменти збільшують висоту кімнати, горизонтально - подовжують стіни і візуально розширюють приміщення. Кількість частин кожен вибирає за своїм бажанням, чим їх більше, тим цікавіше виявиться твір мистецтва.

Важливий критерій - розмір полотна. У великі кімнати вибираються великі картини, але вони не підходять для маленьких приміщень, оскільки перевантажують їх. Тематика і колірна гамма повинні ідеально поєднуватися з навколишнім простором (колір стін, стиль інтер'єру, меблі).



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь