Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати штори і тюль

Без штор на вікнах приміщення виглядає позбавленим затишку, бездушним і холодним прямокутним отвором. Навіть найпростіша фіранка здатна змінити в кращу сторону вигляд будь-якої кімнати. Крім цього, вона додасть їй захищеності. Добре підібрані гарні штори можуть прикрасити навіть скромний інтер'єр. Ми розповімо, як вибрати штори і тюль так, щоб будь-яке приміщення кардинально змінилося.

Правильне оформлення вікон може повністю перетворити житлове приміщення. Адже тюль і штори відіграють важливу роль у завершенні образу інтер'єру. І тому фіранки необхідно підбирати, спираючись на задуманий дизайн. Починати оформлення треба з підбору тканини, з якої будуть штори, їх моделі та види. Можна зупинитися на класичному варіанті штор – два полотна: важкі щільні портьєри і прозорий тюль. Де прозорий тюль повністю закриває вікно, а портьєри вдень, витончено обрамляючи вікно, відкриваються, а вночі закриваються.

Маленькі хитрощі

Є кілька правил, які, вибираючи штори, бажано пам'ятати:

Вертикальні смуги надають стелям додаткову висоту, а поперечні візуально розширюють кімнату.

Щоб штори не зливалися зі стінами і не позбавляли приміщення вікон, вони повинні бути більш насиченого відтінку. Теплі тони (рожевий, жовтий, червоний) додадуть атмосфері затишку і тепла, а яскраві будуть піднімати настрій. Холодні тони (блакитний, сірий, синій) створять відчуття спокою і прохолоди.

До речі, ви можете купити тюлі в україні на сайті new-decor.com.ua за найпривабливішими цінами вже сьогодні.

Для створення теплої атмосфери відмінно підходять штори з важких щільних тканин, повітряної і легкою – шовкові, капронові, ситцеві фіранки.

Оборка, якою оздоблюють зверху завіси, називається ламбрекен. Вона додасть вікна благородний вигляд і відчуття завершеності. Але, якщо в квартирі невисокі стелі, то ламбрекен може зробити вікно приземленим. В такому випадку краще від цієї деталі інтер'єру відмовитися.

При виборі тюлю необхідно керуватися освітленням кімнати: для темної підійде більше світла тканина, світлою – темна тканина на вікнах буде виглядати більш стильно. Значення має і той факт, що в рулоні колір тюлю більш темний, тому слід обов'язково розгорнути його, щоб краще подивитися відтінок.

Колір стін, меблів, висота стелі, килимові покриття – все це повинно враховуватись при виборі матеріалу для штор. Найбільш поширеним варіантом оформлення можна назвати двокольорове комбінування полотнищ з легкого або щільного матеріалу і тюля між ними, що повністю закривають вікно в нічний час. Для вузької кімнати вибір повинен лягти на матеріал з поперечними смугами, для кімнат з низькими стелями найкращим варіантом стануть вертикальні смуги.

Тюль та штори для теплого періоду року вибирають з легких матеріалів, для холодного більш щільних, з допомогою яких можна затримати від вікна потік холодного повітря. Колір їх повинен бути світліше або темніше, ніж стіни. Для приміщень з високими стелями відмінним доповненням до оформлення вікна стане ламбрекен. Він створить відчуття завершеності. Для таких видів штор матеріал вибирати краще в двох кольорах. Наприклад, якщо килимові покриття і ваша меблі в коричнево-бежевих тонах, то виберіть для ламбрекену: коричневий, білий або бежевий колір. Таке оформлення зробить кімнату красивою, оригінальною і затишною.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь